112

Brandweer van Giessen wint vaardigheidstoets bij Sabic in Bergen op Zoom

Foto: Brandweer Giessen

Bergen op Zoom / Giessen – De brandweer van Giessen is gisteren op een zogenaamde vaardigheidstoets geweest, in de volksmond bekend als brandweerwedstrijd. De wedstrijd vond plaats bij Sabic in Beren op Zoom.

Ook de brandweerpost van Almkerk was met een wedstrijdploeg naar Bergen op Zoom afgereisd. De brandweer van Giessen wist van de negen deelnemende korpsen de hoogste eindklassering te behalen. Brandweer Almkerk behaalde de tweede plaats.

Brand na stroomstoring

De deelnemende korpsen werden gealarmeerd voor een brand in een gebouw op het Sabic terrein. De bedrijfsbrandweer van Sabic was al ter plaatse.

Door een stroomstoring startte de noodagregraat waardoor er brand is ontstaan door de warme uitlaat. Ook waren er nog twee monteurs in het gebouw aanwezig. De eerste monteur was de storing aan het zoeken in de meterkast en is in de haast van het trapje gevallen en kon niet meer zelfstandig lopen.

De tweede monteur had nog geprobeerd de brand te blussen, maar werd verrast door de snelle ontwikkeling van de brand en liep brandwonden op.

Brandbestrijding

Dit was een vaardigheidstoets in de klasse ‘Brandbestrijding’. De top drie van gisteren is nu door naar de volgende ronde. Dat zijn dus:

  1. Giessen
  2. Almkerk
  3. Sprang-Capelle

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen