Weerbericht, vandaag en het weekend

Foto: Pexels

In de nacht naar vrijdag valt vooral in het oosten nog wat regen, maar de neerslag trekt geleidelijk weg en in de ochtend is het overwegend droog.

Er zijn zonnige perioden, wolkenvelden en lokaal kan een bui ontstaan. De middagtemperatuur ligt tussen 9 en 12 graden. Er staat een matige en aan de kust (vrij) krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de loop van de middag raakt het bewolkt en gaat het vanuit het zuidwesten op meerdere plekken regenen.

Zaterdag 2 maart: zon en wolken, kans op een bui

Het weerbeeld is wisselend met zon en wolkenvelden. Verspreid over het land komen ook enkele buien voor, maar helemaal verregend verloopt de dag niet. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidenwind en het wordt opnieuw 9 tot 12 graden.

Zondag 3 maart: weinig verandering

Ook op de tweede dag van het weekend is het licht wisselvallig met droge en zonnige perioden, maar ook af en toe kans op een bui. Het wordt wederom 9 tot 12 graden bij een meest matige wind uit het zuidwesten.

Vaker droog en meer zon

In de nieuwe week vestigen hogedrukgebieden zich boven het vasteland van Europa. Dit zorgt ervoor dat de neerslagkansen in onze omgeving flink afnemen. Vooral op dinsdag blijft nog wat lichte regen mogelijk, maar de meeste dagen verlopen droog met flink wat ruimte voor de zon. Aan de temperatuur verandert weinig.

Bron: Weerplaza

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen