De gemeente Altena blijkt geen toilet-vriendelijke gemeente

Foto: Pexels

Altena – De gemeente Altena blijkt geen toilet vriendelijke gemeente te zijn. Vandaag, op nationale toilet-dag blijkt dat Altena op plaats 279 staat van de 342 gemeenten in Nederland. Niet iets om over naar huis te schrijven.

Meest toiletvriendelijke gemeente

Vandaag is het Wereld Toilet Dag. En elk jaar presenteren de Toiletalliantie, MaagLeverDarm Stichting en HogeNood op die dag een ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland. Dit jaar staat gemeente West Maas en Waal op nummer 1. De laagst genoteerde gemeente is Drimmelen met 150 punten, het maximale aantal te behalen punten is 1000. De gemeente Altena wist 343 punten te scoren.

Invloed levenskwaliteit

“Toiletten zijn niet alleen van belang voor 3,5 miljoen buik- en blaaspatiënten, maar voor ons allemaal,” aldus Leonie Klabbers, adjunct-directeur van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). “Eén op de drie mensen geeft aan dat het tekort aan toiletten invloed heeft op hun levenskwaliteit. Het beperkt hun bewegingsvrijheid bij onder andere het winkelen, evenementenbezoek en het uitgaan. Toiletten in het buitengebied en openbare toiletten zijn helaas nog schaars. Zo zijn in Parijs 750 openbare toiletten voor twee miljoen mensen, en heeft Nederland er 700 voor 18 miljoen. Daarvan zijn er ook nog eens 220 urinoir en maar 176 rolstoeltoegankelijk.” Openbare toiletten zijn onder andere te vinden bij de bibliotheek en het stadhuis.

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen