Voorbereidende werkzaamheden voor bus transferium in Andel gestart

Foto: Shutterstock

Andel – Onlangs zijn de eerste werkzaamheden begonnen voor het bustransferium in Andel. Langs de Hoge Maasdijk, bij de Huiswerf in Andel, zal volgend jaar het bustransferium voor het Curio Prinsentuin worden aangelegd.

Vanaf april is de gemeente bezig met het creëren van het grondlichaam voor de toekomstige afrit van de Hoge Maasdijk. Er zal ook een nieuwe watergang annex sloot worden gegraven. Het grondlichaam wordt in verschillende lagen aangebracht en de aannemer verwacht eind juni klaar te zijn met deze werkzaamheden.

Planning

Na het aanbrengen van de laatste laag zand moet het grondlichaam ongeveer 9 maanden bezinken. Naar verwachting kan in april 2025 worden begonnen met de bouw van het bustransferium. Als alles volgens plan verloopt, zal het bustransferium vanaf de zomer van 2025 operationeel zijn.

Het bustransferium zal zorgen voor veilige parkeergelegenheid voor schoolbussen die leerlingen van het Curio Prinsentuin in Andel vervoeren.

Symbolische start Op dinsdag 16 april zal tussen 16:00 uur en 16:45 uur symbolisch worden gestart met de aanleg. Samen met Arriva en Curio Prinsentuin Andel zal wethouder Hans Tanis dit moment markeren.

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen