Ladies Bingo in Sleeuwijk ter ondersteuning van Duchenne-onderzoek

Foto: Shutterstock

Sleeuwijk – Op zaterdag 18 mei wordt in de Bolderik te Sleeuwijk een Ladies Bingo-evenement gehouden ten behoeve van een goed doel.

Een groep vrienden uit Gorinchem en Sleeuwijk slaat de handen ineen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne. Dit doen ze door deel te nemen aan Duchenne Heroes, een mountainbiketocht waarbij het team een week lang dagelijks 80 km zal afleggen. Duchenne is een ernstige spierziekte die zij van dichtbij hebben meegemaakt.

De Ladies Bingo Sleeuwijk, die voor het tweede jaar wordt georganiseerd, staat gepland voor zaterdag 18 mei. Tijdens dit evenement kunnen dames in een tiental rondes mooie prijzen winnen. Ook is er een optreden van Willem de Jong en worden er hapjes geserveerd.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit geweldige evenement, dus wees er snel bij! Scan de QR-code of ga naar https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ladies-bingo-2024 voor meer informatie en tickets.

Wat is Duchenne?

Een fout in het dystrofine-gen op het X-chromosoom veroorzaakt een tekort aan het eiwit dystrofine in de spiercelwand, wat leidt tot Duchenne Spierdystrofie. Rond het 10e levensjaar krijgen de meeste kinderen, zoals Kevin, problemen met lopen en worden ze afhankelijk van een rolstoel. Het wordt ook steeds moeilijker om de armen te gebruiken. Wanneer de ademhalingsspieren verzwakken, kan beademing noodzakelijk worden. Helaas is Duchenne uiteindelijk fataal omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt.

Rick en Monique, ouders van Kevin, zetten zich in voor deze zaak. Kevin, een eigenwijze jongen die van het leven geniet, naar school gaat en graag Fortnite speelt, wordt nu zwakker in plaats van sterker tijdens zijn tienerjaren. Het is een emotionele en zware strijd om te zien hoe hij achteruit gaat.

Samen nemen ze de uitdaging aan om geld in te zamelen voor het Duchenne Parent Project, dat onderzoek financiert naar de ziekte en mogelijkheden zoekt om de levensverwachting van jongens zoals Kevin te verlengen.

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen