Stralende en blije gezichten bij de geslaagde leerlingen op het Altena College!

Foto: Altena College

Sleeuwijk – Wie kan het zich niet herinneren? Het gevoel dat door je heengaat als je te horen krijgt dat je geslaagd bent? Dat het overweldigend is zullen velen van ons kunnen beamen. Dinsdag 14 mei was voor 73 mavoleerlingen, 121 havoleerlingen en 31 atheneumleerlingen van het Altena College de aftrap van het examen 2024.

De leerlingen hebben keihard gewerkt en de afgelopen weken in spanning gewacht op de uitslag. Wat fantastisch als je dan te horen krijgt dat je geslaagd bent!

Dat leverde op woensdag 12 juni heel veel stralende en blije gezichten op, toen de geslaagden naar school kwamen om felicitaties en hun cijferlijsten in ontvangst te nemen. ‘Opluchting, verbazing, vreugdekreten, over een veel hoger cijfer dan verwacht. Het is en
blijft één van de mooiste en spannendste momenten van het schooljaar!’, vertelt conrector Harm de Vries van het atheneum.

De examenperiode is nog niet helemaal voorbij, want op dinsdag 18 juni start de 6 daagse examenperiode in het 2 e tijdvak. Harm de Vries vervolgt: ‘Voor de leerlingen die nog niet geslaagd zijn, of hun cijfer willen verbeteren is dit nog even hard werken. Gelukkig staan onze zeer betrokken vakdocenten klaar om deze leerlingen klaar te stomen voor hun herkansing, zodat ze met vertrouwen de 2 e ronde kunnen ingaan. Begin juli zijn de diploma- uitreikingen. Dan worden op drie verschillende avonden per opleiding de geslaagde examenleerlingen nog eens extra in het zonnetje gezet. Daar kijken we allemaal erg naar uit!’

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen