Butterfly Orchids blijft energie leveren aan AquaAltena

Foto: Shutterstock

Andel – De gemeente Altena en de heer Gerben van Giessen, eigenaar van Butterfly Orchids hebben afgesproken dat het bedrijf energie blijft leveren aan AquaAltena. De orchideeënkwekerij ligt tegenover het zwembad en levert warmte en stroom aan Aqua Altena.

Wethouder Shah Sheikkariem: “Butterfly Orchids voorziet het zwembad al jarenlang van warmte en stroom. De afgelopen jaren is deze samenwerking tot volle tevredenheid verlopen en we zijn dan ook blij dat we deze kunnen voortzetten. Het zwembad is immers een belangrijke voorziening binnen onze gemeente. Kinderen, ouders en verenigingen maken optimaal gebruik van het zwembad. Ook is er in het bad zwemgelegenheid voor bijvoorbeeld mensen met reuma en dementie.

Rondom de bedrijfsontwikkeling van Butterfly Orchids spelen diverse vraagstukken. De gemeente en het bedrijf werken aan een plan van aanpak om recht te doen aan totaaloplossingen voor alle betrokkenen. Wethouder Sheikkariem: “Het afsluiten van dit energiecontract laat zien dat we met elkaar tot resultaat kunnen komen.”

Duurzame energielevering

Eigenaar Butterfly Orchids Gerben van Giessen: “Deze warmte-energievoorziening is volledig fossielvrij. In het zomerseizoen wordt de warmte rechtstreeks geleverd vanuit het glastuinbouwbedrijf door middel van een warmtepomp en in de winter vanuit een WKO (warmte- en koudeopslag) in de grond. De stroom wordt geleverd vanuit de aanwezige zonnepanelen en de panelen die nog aangelegd worden.”

De gemeente en Butterfly Orchids hebben heldere afspraken gemaakt over het leveren van warmte en stroom. Dit geeft AquaAltena de zekerheid dat het zwembad de komende jaren voorzien blijft van energie.

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen