ZVDO’74 maakt gebruik van krappe bezetting van tegenstander

Foto: Pexels

Andel – 16 maart was het zwartgeel gekleurd in AquaAltena. Zes wedstrijden zouden er gespeeld worden door ZVDO’74. De jongste talenten onder de 11 zijn deze dag begonnen met de kampioenstitel achter hun naam te zetten. Een mooie aftrap voor de wedstrijddag.

Na mooie wedstrijden was het de beurt aan de heren 1. Zij mochten de strijd aangaan met Zeester Meerval uit Uden. Als gast heeft ZVDO’74 verloren in Uden, maar dit wilden zij niet weer laten gebeuren. De wedstrijdbal was gesponsord door Homborg Industrial Machinery.

Marnick Duijzer gooide als pupil van de week de wedstrijdbal te water. Zeester Meerval begon met balbezit. Maar wisselspelers hadden ze niet en ze zouden het de hele wedstrijd met zeven man vol moeten houden. Hun conditie zou worden getest.

Binnen 1 minuut opende de gastploeg de score. Aanvoerder Arie Stuij had snel antwoord en scoorde fraai de gelijkmaker. Jan- Willem Vaneker volgde snel na een snelle uitbraak. Emiel Goedel kon vanuit een onmogelijke hoek het net vinden. Maar de gastploeg bleef kalm en ramden er nog twee doelpunten bij. Met 3-4 in het voordeel voor Zeester Meerval ging de tweede periode in.

Een strafworp werd gemist door ZVDO’74. Hierna volgden vele waardige aanvallen, maar pas na bijna vier minuten kon de gastploeg als eerste het net vinden. ZVDO’74 kon terugslaan, maar 2 seconden voor de eindtijd van de periode werd de 4-6 gemaakt.

De derde periode ging het scorend vermogen bij beide ploegen omhoog. Mathé van Noorloos kon zijn eerste doelpunt maken van de wedstrijd en zette de stand op 5-7. Een speler van Zeester Meerval werd voor de derde keer voor 20 seconden straftijd naar de kant gestuurd. Hierdoor mag je bij waterpolo niet meer deelnemen aan de wedstrijd. Dat betekende dat Zeester Meerval het met een kracht minder op moest nemen tegen de Otters.

De periode eindigde na twee doelpunten van Mathé van Noorloos met 9-9. De vierde periode was het aan de heren van de thuisploeg om dit professioneel af te ronden. Casper Robertus was de eerste die uit een man-meersituatie kon scoren. Mathé van Noorloos en Jan-Willem Vaneker volgden met fraaie doelpunten. De heren uit Uden kwamen nog knap door de verdediging heen en de 12-10 vloog nog bij de Altenaren om de oren.

Uiteindelijk was het Noah Rochat die met een hard schot de wedstrijd op slot gooide. Met 13-10 konden de heren onder leiding van Lou Goedel de drie punten in Altena houden.

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen