ZVDO’74 weet nipt te winnen in Roermond

Foto: Shutterstock

Andel / Roermond – Op zaterdag vertrok het galjoen van ZVDO’74 naar Roermond, waar ze de strijd zouden aangaan met RZ. Hoewel de heren eerder thuis in Altena hadden gewonnen van RZ, was het team uit Roermond versterkt en waren de recente resultaten in hun voordeel.

Deze zaterdag stond jeugdspeler Róman Duijzer op doel voor de Altenaren. De wedstrijd begon gelijkopgaand, met Jan-Willem Vanker en Emiel Goedel die in de eerste periode wisten te scoren, maar RZ had telkens een antwoord klaar, waardoor de stand 2-2 was aan het begin van de tweede periode.

Mathé van Noorloos benutte een strafworp voor ZVDO’74, terwijl RZ profiteerde van een man-meersituatie. Casper Robertus en Arie Stuij wisten een klein gaatje te slaan naar 3-5. Beide teams bleven echter een strak en snel spel spelen, wat resulteerde in een gelijk opgaand scoreverloop. RZ wist echter hun voorsprong uit te breiden door twee opeenvolgende strafworpen te benutten, maar Róman Duijzer stond zijn mannetje en stopte beide harde schoten, waardoor het doel schoon bleef tot de derde periode.

In de derde periode werd de conditie van beide teams op de proef gesteld, maar ze hielden hun hoofd koel. De scheidsrechters hadden moeite om het snelle en felle spel bij te houden, maar de frustraties werden omgezet in een spannende wedstrijd. Berry Boll en Noah Rochat scoorden voor ZVDO’74, waardoor de periode eindigde in een gelijke stand van 8-8.

De laatste periode was een herhaling van de derde, waarbij beide teams constant wisten te scoren. Na een rommelige slotfase wist RZ nog tot 10-11 te komen, maar het laatste balbezit voor ZVDO’74 resulteerde in een rustige uitspeelactie, waardoor de drie punten mee terug naar Altena werden genomen langs de Maas. Op 6 april staat de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen De Schelde uit Terneuzen, die momenteel de eerste positie bezetten. Iedereen is van harte welkom om 17.50 uur in AquaAltena in Andel.

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen