Succes voor masters en in open water voor Biesboschzwemmers

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.
Foto: Pixabay

Werkendam – Het afgelopen weekend waren de Biesboschzwemmers op vier plaatsen te vinden. De masters zwommen in Kortrijk (BEL) en Veldhoven en de open water zwemmers waren te vinden in Bodegraven en Leiden. Op alle plaatsen werden vele ereplaatsen behaald en in sommige gevallen zelfs persoonlijke en clubrecords.

Ingmar Visser en Lars de Kooter deden mee aan open water wedstrijden. In Bodegraven wist Lars beslag te leggen op de eerste in plaats in zijn categorie op de 1000m en 2,5km schoolslag terwijl Ingmar daar derde werd op de 2500m schoolslag en eerste op de 1000m schoolslag. In Leiden kwam alleen Ingmar aan de start en voegde hij een derde plaats toe, die hij behaalde op de 1000m schoolslag bij de masters in zijn categorie.

Henri en Anne-Marie Verschoor-Vos deden in Kortrijk mee aan de Belgische Masters Kampioenschappen en deze zijn een stuk kleinschaliger dan in Nederland. Henri was de beste op de 200m rugslag en daarnaast legde hij beslag op een tweede plaats op de 50m rugslag. Anne-Marie was succesvoller met twee keer goud en twee keer zilver. Zij verbeterde daarnaast haar persoonlijk en het masters clubrecord op de 50m vlinderslag. Ook op de 200m vrije slag verbeterde Anne-Marie haar clubrecord.

In Veldhoven deden Wouter van der Stelt en Nico Swart een succesvolle test. Zij doen eind deze maand in Belgrado (SRB) mee aan de Europese Masters Kampioenschappen 2024 (EMK2024) en ze waren beide tevreden met hun tijden. Samen met Lars Duijnhouwer en Pieter Pijnenburg zwommen ze een clubrecord op de 4x25m schoolslag estafette. Pieter zwom daarnaast ook nog een clubrecord op de 400m vrije slag. Kirsten van der Steen was de laatste die in Veldhoven startte en zwom een keurige 400m vrije slag en 100m schoolslag.

Eind juni komen Wouter en Nico samen met Marjo Goelema en Mandy Swart aan de start van het EMK2024 en in dat
weekend en ook eerder zijn er nog een aantal open water wedstrijden. Lars zal het komende weekend weer in een zwembad te vinden zijn. Hij komt aan de start van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen en hij zal dan starten op de 100 en 200m schoolslag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen