Politie voert controles uit in Biesbosch bij Werkendam vanwege drukte en veiligheid

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.
Foto: Jurgen Versteeg

Werkendam – Afgelopen weekend heeft de politie intensieve controles uitgevoerd in de populaire natuurlijke omgeving van de Biesbosch bij Werkendam. Dit initiatief kwam voort uit de opkomende drukte in het gebied door het prachtige weer.

De focus van deze controles lag niet alleen op de veiligheid van de bezoekers, maar ook op het behoud van de natuur.

Tijdens deze controles werden in totaal 5 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Opvallend was dat 4 bestuurders hun rijbewijs moesten inleveren vanwege excessief hoge snelheden. De topsnelheid die werd gemeten bedroeg maar liefst 142 kilometer per uur, terwijl de toegestane maximumsnelheid op die locatie slechts 60 kilometer per uur bedraagt.

Naast snelheidsovertredingen werden ook 2 andere bekeuringen uitgedeeld: één voor een voertuig met een te luidruchtige motor en één voor een voertuig met ruiten die onvoldoende licht doorlaten. Een motorrijder die een wheelie maakte, werd ook beboet en zal een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) moeten volgen.

Deze rigoureuze controles werden uitgevoerd met als doel de veiligheid van de Biesbosch te waarborgen. De politie waarschuwt dat dergelijke controles in de toekomst regelmatig zullen worden herhaald. Het is van essentieel belang om de geldende regels en voorschriften te respecteren om een veilig en plezierig bezoek aan de Biesbosch te waarborgen.

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen