29-jarige man sticht brand in Genderen om onduidelijkheid van adoptie

12 apr 2023, 9:59 Nieuws
whatsapp image 2023 04 12 at 095016
Genderen - Een 29-jarige man kon de onduidelijkheid over zijn adoptie niet meer aan. Als gevolg daarvan stichtte hij brand in de schuur van zijn adoptieouders. Dit vond plaats op 23 oktober 2022.
Door de brand vlogen zakken aardappelen, tarwe maar ook delen van landbouwmachines in brand. Op het erf waren ook vakantiegangers en arbeidsmigranten aanwezig. Zo meldt het BD.
De verdachte moest afgelopen vrijdag voorkomen in de rechtbank te Breda. 'Ik wil de waarheid over mijn adoptie, dat is het enige wat ik wil.' Verder verklaarde de verdachte dat hij op dat moment een gesprek wilde voeren met zijn ouders. Toen hij hoorde dat deze op vakantie waren barste de bom en heeft hij brand gesticht.
De man heeft toen op drie plaatsen brand gesticht: Bij de aardappelen, bij een wiel van een landbouwvoertuig en op het spatbord van een grasmaaier. De man zelf verklaard dat hij maar op één plek brand heeft gesticht.

Colombia

De verdachte kwam net terug uit Colombia. Hij was daar op zoek geweest naar zijn biologische ouders. Helaas heeft hij deze daar niet kunnen vinden. De man heeft grote moeite met zijn adoptie en de vragen die onbeantwoord blijven.
Volgens officier van justitie Peter Kuipers was er een risico dat de brandhaarden uit zouden slaan tot een grote brand. Bovendien waren op het erf wel vakantiegangers en arbeidsmigranten aanwezig. Hij eiste een celstraf van 240 dagen, waarvan 59 voorwaardelijk. Ook wilde hij een contact- en locatieverbod.
De rechter heeft besloten om de zaak uit te stellen. De rechtbank vindt het nodig dat de man eerst psychisch wordt onderzocht.