Vrije Volkspartij Altena komt met oplossing voor fileprobleem N267 bij Wijk en Aalburg

Foto: Shutterstock

Wijk en Aalburg – De Vrije Volkspartij Altena heeft dinsdagavond tijdens de raadsvergadering een oplossing geopperd voor het grote file probleem op de N267 en de Kromme Nol in Wijk en Aalburg.

Partijvoorzitter Timmermans legde uit dat het een optie was om een afrit te maken vanaf de Heusdense-Brug richting de Kromme Nol vanuit de richting van Heusden. Hierdoor komt al het verkeer wat naar Genderen en richting Nederhemert moet niet meer de rotonde moet passeren.

Tegengeluid

Echter waren er maar enkele raadsleden voorzichtig positief. Zo kwamen er meerder argumenten ter tafel waaronder de veiligheid en technische haalbaarheid. Ook is de provincie Brabant al lange tijd bezig met de plannen voor een nieuwe, grotere rotonde.

Timmermans vindt de argumentaties van onder andere de ChristenUnie onzin, de veiligheid zou niet in geding komen wat betreft de lengte van de afrit. Verders laat Timmermans weten dat het hem opviel dat vele partijen het voor de verkiezingen veel hadden over de Kromme Nol, echter is er na de verkiezingen nog steeds niet gebeurt.

Provincie

Wethouder Tanis liet weten tijdens dezelfde raadsvergadering dat de provincie nog steeds bezig is met een oplossing voor het probleem. Er ligt een plan wat nu eerst technisch uitgewerkt moet worden. Als dat allemaal goed loopt is de kans aanwezig dat er eind 2024 wordt gestart met de realisatie. Dit onder voorbehoud van meerdere condities, waaronder de stikstofuitstoot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen