Danisha van Mourik uit Hank is Nederlands turnkampioen

Foto: Aangeleverd

Hank / Den Haag – Het afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap turnen plaats voor de eerste tot en met de derde divisie in Den Haag. Danisha van Mourik uit Hank presteerde uitstekend tijdens dit evenement. Op zaterdag behaalde ze een indrukwekkende derde plaats in het algemene klassement voor junioren in de eerste divisie, ook wel bekend als de seizoensranglijst.

Op zondag toonde ze haar veerkracht door na een teleurstellende balkfinale, waar ze als vierde eindigde op dit smalle toestel, een perfecte vloeroefening neer te zetten. Met een moeilijkheidswaarde van 4.9 en een score van 11.967 werd Van Mourik de Nederlands kampioen op de vloer.

Het NK eredivisie staat gepland voor eind juni in Ahoy’ Rotterdam. De topturnsters van het NK in Den Haag hebben zich gekwalificeerd om deel te nemen aan de Ahoy’ Cup. Danisha, 16 jaar oud, had zich op zaterdag al gekwalificeerd voor de meerkamp en met haar gouden prestatie op de vloer op zondag heeft ze zich ook rechtstreeks geplaatst voor de vloerfinale. Hier zal ze het opnemen tegen turnsters uit de senioren eerste en tweede divisie.

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen