Records en medailles voor Biesboschzwemmers

Foto ter illustratie.

Werkendam – Met wedstrijden in Andel en Hoogerheide hebben de Biesboschzwemmers weer op twee locaties laten zien dat het goed zit met de vorm. In Andel kwamen de zwemmers tot 18 jaar aan de start van een minioren- en limietwedstrijd. De minioren wisten 24 medailles bij elkaar te pakken en daarnaast wist deze groep 30 persoonlijke records te verbeteren en enkele limieten te halen voor de kampioenschappen later dit seizoen. De masters kwamen in Hoogerheide aan de start en zorgden voor diverse clubrecords.

Negen goud voor minioren

Femke van den Oven en Jesse Drewes wisten beide drie keer goud te veroveren. Zij deden dit op de 100m rug- en vlinderslag en de 200m vrije slag. Bram van Felius, Lars van der Zouwen en Björn Hoogerwerf wisten ieder ook één gouden medaille te veroveren. Zilver was er drie keer voor Marley Spijker en Noa Drewes en Romy van Goor behaalden dit ieder twee keer. Rianne Cornet haalde de laatste zilveren medaille. Rianne ging ook nog met twee bronzen medailles naar huis en dat deed ook Bram. Lars en Noa haalden naast hun eerdere medailles ook nog een bronzen medaille en de laatste was voor Ise Vink. Al deze zwemmers zwommen één of meerdere persoonlijke records en ook Ilse van Wijk wist zich te verbeteren, maar eindigde helaas niet op het podium

Drie junioren voldoen aan limieten

Op de 50 en 100m vrije slag wisten Amy de Kooter en Shanya te voldoen aan de limiettijd voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 (BZK2024) en dit deed Lars de Kooter op de 50m schoolslag. Hij bleef ook nog onder de limiettijd voor de Nederlandse Kampioenschappen Sprint. Mirthe Bults, Shanya, Jansje de Ridder, Hannah Vink en Wessel van Wijk waren sneller dan hun persoonlijke records en in sommige gevallen was het verschil meerdere seconden.

Mastersrecords op incourante schoolslag

In Hoogerheide stond onder andere de 400m schoolslag op het programma. Dit is een incourant nummer dat niet op een kampioenschap op het programma staat. Mandy en Nico Swart en Sander van Tilburg wisten hierop een clubrecord te zwemmen. Dit deed Nico ook na 200 meter van de 400m schoolslag. Lars Duijnhouwer zwom ook een clubrecord, maar hij deed dit op de 100m rugslag. Voor Esther de Laat was er een persoonlijk record op de 100m rugslag, ze was enkele tienden sneller dan ruim drie jaar geleden.

In het eerste weekend van mei staan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 (ONMK2024) in Eindhoven op het programma. De Biesboschzwemmers zijn dan met de grootste groep ooit aanwezig en er zijn ook diverse kansen op eremetaal. In het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni staan in hetzelfde bad de BZK2024 gepland. Weer een week later hebben de minioren hun finales en daarna zijn er vier weekenden met Nederlandse Kampioenschappen. Op 6 en 7 juli hebben de open water zwemmers hun Nederlands Kampioenschap en de weekenden daarvoor zijn de senioren, junioren en sprint kampioenschappen.

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!