A27: weekendafsluitingen maart 2024

27 feb , 14:05 Nieuws
versteeg av producties 6
In 2024 voert aannemerscombinatie ALSÉÉN grootschalig onderhoud uit aan de A27 tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Hooipolder. Dit onderhoud vereist meerdere weekendafsluitingen, waarvan de eerste plaatsvindt in maart tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder.
Rijkswaterstaat kondigt aan dat tijdens deze weekendafsluitingen delen van de snelweg opnieuw geasfalteerd zullen worden, nieuwe detectielussen worden aangebracht en de belijning op de weg wordt verbeterd. Daarnaast wordt er klein onderhoud uitgevoerd.
Deze werkzaamheden worden voorafgaand aan de geplande verbredingswerkzaamheden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de weg in goede conditie is en om extra verkeershinder tijdens de verbredingsperiode te minimaliseren.
In maart zal de A27 tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder gedurende twee weekenden gesloten zijn, steeds in één richting.
Van vrijdag 15 maart 21.00 tot maandag 18 maart 2024 05.00 uur zal de A27 richting Breda gesloten zijn tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder.
Verkeer richting Breda wordt omgeleid via de A15, A2 en A59 of via de A15, N3 en A16. Lokaal verkeer in de gemeente Altena wordt omgeleid via de N322/N283 en N267 naar de A59. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.
Tijdens dit weekend zullen ook verschillende periodes de linker rijstrook van de A27 richting Utrecht worden afgesloten vanwege veiligheid voor tegenliggend verkeer. Deze afsluitingen worden aangegeven met rode kruizen boven de weg.
Van vrijdag 29 maart 21.00 tot maandag 1 april 2024 05.00 uur zal de A27 richting Utrecht gesloten zijn tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem.
Verkeer richting Utrecht wordt omgeleid via de A59 en de A2 of via de A59, A16, N3 en A15. Lokaal verkeer in de gemeente Altena wordt omgeleid via de N322 naar de A2. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.
Tijdens dit weekend zullen ook verschillende periodes de linker rijstrook van de A27 richting Breda worden afgesloten vanwege veiligheid voor tegenliggend verkeer. Deze afsluitingen worden aangegeven met rode kruizen boven de weg.
Deze onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van de algehele verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder. Tussen 2024 en 2031 zal Rijkswaterstaat de A27 Houten - Hooipolder verbeteren met extra rijstroken en spitsstroken, de bouw van 3 nieuwe bruggen en de renovatie en uitbreiding van 1 brug.
Aannemerscombinatie De Groene Waarden zal het noordelijke gedeelte (Houten - Everdingen) verbeteren, terwijl aannemerscombinatie ALSÉÉN verantwoordelijk is voor het zuidelijke gedeelte (Everdingen - Hooipolder). De eerste werkzaamheden voor de verbetering van knooppunt Hooipolder zullen ook in 2024 van start gaan.
Meer informatie over deze werkzaamheden is te vinden op de projectpagina A27: verbetering traject Houten - Hooipolder of op de website A27 Houten - Hooipolder.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!