Aanleg van glasvezel verloopt voorspoedig

29 jul 2023, 12:18 Nieuws
shutterstock 302650592
De uitrol van het glasvezelnetwerk in Wijk en Aalburg, Andel en Veen verloopt voorspoedig. De schouwwerkzaamheden zijn bijna afgerond, en de graafploegen van Aannemer Van Gelder Telecom hebben al vele kilometers glasvezelkabel gelegd.
Daarnaast zijn er ook al voorbereidingen getroffen voor de installatie van het snelle netwerk in Eethen en Genderen, volgens een update van Delta Fiber.
In Wijk en Aalburg en Andel zijn de zogenaamde schouwwerkzaamheden al voltooid. Dit betekent dat inwoners die een glasvezelkastje willen, hebben aangegeven waar ze dit kastje in hun woning willen laten plaatsen. In Veen worden momenteel de laatste woningen onderworpen aan de schouwprocedure.
In Eethen zijn al zestig woningen eerder geschouwd vanwege gemeentelijke werkzaamheden. Zodra de overige bewoners van Eethen en de woningen in Genderen aan de beurt zijn voor de schouw, ontvangen zij daar bericht over.
De graafploegen hebben ongeveer 20 kilometer aan geulen gegraven in Wijk en Aalburg voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Momenteel zijn de graafwerkzaamheden hier voor 75% voltooid. Er moet nog een stuk worden aangelegd aan de Maasdijk. Daarna worden de nodige voorbereidingen getroffen om na de bouwvakantie te beginnen met het aansluiten van de glasvezel op de huizen.
Een belangrijke mijlpaal in de aanleg van glasvezel in Wijk en Aalburg was de plaatsing van het glasvezelverdeelpunt aan de Perzikstraat in mei. Dit verdeelpunt voorziet alle aangesloten woningen van internet en de glasvezelkabel komt via eindverdelers uiteindelijk bij de mensen in de meterkast terecht. De andere wijkverdeelkasten worden later dit jaar geplaatst.
De graafwerkzaamheden in Andel en Veen zijn gestart begin juli en worden na de bouwvakantie hervat.