ANWB adviseert om morgen thuis te werken door verwachte storm Ciarán

01 nov 2023, 19:36 Nieuws
shutterstock 283615940
De combinatie van de storm Ciarán en de normaal gesproken drukke spitsen op donderdag zijn een ideale mix voor een dag met mogelijk zeer lange files. Zo laat de ANWB weten.
Als je niet in de file terecht wil komen op deze drukke dag, dan kan je, indien mogelijk, er ook voor kiezen om thuis te werken.

Regen en zware windstoten

Vanwege de regen en de verwachte krachtige windstoten, bestaat er donderdag een aanzienlijk risico op aanzienlijke vertragingen in het verkeer. De neerslag zal automobilisten aansporen om meer afstand te bewaren, terwijl de voorspelde zware windstoten de omstandigheden nog uitdagender zullen maken. Donderdag staat doorgaans bekend als een uiterst drukke dag op de wegen, waarbij er tijdens de spitsuren doorgaans langdurige files ontstaan.

Veel bomen staan nog in blad

Bovendien kunnen ongevallen leiden tot een verlenging van de filelengtes en een toename van de vertraging. Veel bomen dragen nog bladeren, wat hen gevoeliger maakt voor windstoten en het risico op omvallen vergroot. Het blijft echter lastig om nauwkeurig te voorspellen hoeveel overlast het verkeer zal ervaren, omdat dit afhangt van waar zich incidenten voordoen.

Drukte vermijden

Indien je de verwachte drukte op donderdag wilt ontlopen, is thuiswerken, indien mogelijk, een aantrekkelijke keuze. In ieder geval is het verstandig om de verkeersinformatie nauwlettend te volgen.