Arjan Burghout al 25 jaar verbonden bij EHBO Waardhuizen-Uitwijk

02 jan , 15:02 Nieuws
412927782 581464880823851 4379968589150444467 n
Waardhuizen / Uitwijk - Het EHBO seizoen 2022-2023 was het 25e lesseizoen van instructeur Arjan Burghout. Tijd om terug te kijken op deze periode.
In 1995 werd de EHBO vereniging Uitwijk / Waardhuizen diep geraakt door het plotselinge overlijden van de instructeur en voorzitter Kees Burghout. In die tijd is de vereniging geholpen door de omliggende EHBO verenigingen en EHBO instructeurs.
Aart Verschoor heeft ruim 2 jaar de EHBO-lessen verzorgd. Dat Arjan Burghout, de zoon van Kees Burghout, EHBO instructeur zou worden was geen vraag, maar door het plotselinge verlies van zijn vader werd dit proces versneld. Op 13 juni 1998 slaagde Arjan voor zijn instructeurs diploma en nam het “stokje” van zijn vader over. In het seizoen 1998/1999 startte de jonge en onervaren Arjan aan zijn eerste lesseizoen. Dat was voor de leden van de vereniging even wennen.
In een gesprek met Arjan geeft hij aan dat de eerste jaren intensief waren. Het was niet alleen het "in de voetsporen treden van", maar ook zoeken naar een eigen manier van lesgeven en het doormaken van zijn persoonlijke ontwikkeling. In die periode heeft het toenmalige bestuur hem gesteund en begeleid. Ook enkele cursisten hebben hem regelmatig een hart onder de riem gestoken. Dit heeft hem enorm geholpen en medegevormd hebben tot de EHBO instructeur die hij nu is.

Als EHBO vereniging kijken wij terug op de vele veranderingen die we hebben doorgemaakt en waarin Arjan ons telkens heeft meegenomen in de ontwikkelingen binnen de eerste hulpverlening. Vele cursisten hebben onder zijn leiding hun diploma gehaald.

- Carola Hooghiemstra-Westerlaken

In zijn eerste jaar stond Arjan meteen voor de uitdaging om de leden eigen te maken in de lesstof van de 24e druk, inmiddels wordt er al in de lesstof van de 28e druk gewerkt. Onder begeleiding van Arjan hebben de leden als eerstehulpverleners geleerd om de AED te gebruiken, Stop De Bloeding Red Een Leven, eerste hulp bij wandelletsel, eerste hulp bij sportletsels, veranderde technieken om de hulpverlening efficiënter te maken en de kans van overleven te vergroten. Dit altijd conform de laatst geldende lesstof.
Arjan is sinds 2005 ook voorzitter van onze vereniging. We mogen zeggen dat hij dat net als het lesgeven met passie doet. De vereniging EHBO Waardhuizen / Uitwijk hoopt dat hij zich nog vele jaren voor de vereniging mag inzetten. Op 11-1-2024 wordt er stilgestaan bij zijn jubileum.
Mocht u ook uw EHBO diploma willen halen, neem contact op: [email protected]
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!