Art Uithoven tweede op Nederlands kampioenschap weg wielrennen

13 jun 2023, 17:35 Nieuws
20230610 111337
Babyloniënbroek / Oudorp - Op zaterdag 10 juni mocht Art Uithoven uit Babyloniënbroek in Oudorp op het één na hoogste treetje plaats nemen bij het Nederlands Kampioenschap weg wielrennen. Dit in de categorie jongens 1, 8 lentes jong.
Om klokslag half 10 vertrokken de jongens voor vier rondes van 2 kilometer. De messen waren geslepen, direct vanuit de start barste de wedstrijd vol op. Een grote kopgroep van 7 jongens was het resultaat. Art, de renner van JEGG cycling acedemy posteerde zichzelf hierbij. Half weg koers moesten enkele renners lossen door het verschroeiende tempo dat onder andere door Art werd aangevoerd. Een kopgroep van 3 bleef over. Diep in de finale wisten ze Jits Adema uit het wiel te rijden. Een sprint tussen Huib van Spreuwel en Art Uithoven was het slotoffensief. Huib wist dit naar zijn hand te zetten.
Art had alles gegeven en was zeer blij met zijn 2e plaats. Deze twee opponenten wisselen het gehele jaar al stuivertje en belooft veel moois voor de toekomst