Burgers steunen de boer bij solidariteitsactie

15 jul 2022, 15:39 Nieuws
avp06636
Meeuwen - Verschillende burgers hebben verspreid door het hele land gehoor gegeven aan de oproep van de boeren om hun steun te betuigen. Gewapend met een goed humeur, boerenzakdoeken en omgedraaide Nederlandse vlaggen stonden zij op, of langs de weg zwaaiend naar voorbij rijdende automobilisten.

Burgers in actie voor boeren

De boeren hebben in hun acties opgeroepen tot steun van de burgers tijdens hun strijd tegen het stikstof beleid. Ondanks dat het niet zo lijkt gaan ook de burgers veel merken van de maatregelen die getroffen worden door het kabinet. Hierop hebben de boeren opgeroepen via hun actie site www.knoopinjezakdoek.nl om mee te doen met de solidariteitsactie en hun werk vandaag tussen 15.00 en 15.15 een kwartier te laten vallen en de boeren te steunen. Vandaag stond de actie in het teken van de burgers, en zijn veel kleinschalige acties opgezet door burgers zelf.

Nieuwe boerenacties

De boeren zijn zeker nog niet klaar met actievoeren. Wel wordt volgens verschillende betrokkenen meer en meer gericht op burgers en burger vriendelijke acties. Hoe dit precies vorm zal krijgen is nog onduidelijk.

Waarom voeren de boeren actie?

De boeren worden door het kabinet in de spreekwoordelijke hoek gedreven om hun bedrijf te laten inkrimpen om zo zogenaamde stikstof-ruimte te creëren. Volgens de overheid is dit om milieudoelstellingen te halen van Europa. Deze doelstellingen zijn door de Nederlandse overheid echter een stuk strakker gelegd als waar dan ook in Europa. Naast deze wisselende normen denken veel mensen ook dat het de overheid meer gaat om bouwgrond creëren voor industrie en woningbouw. Ook de desinformatie die door diverse kanalen verspreid wordt is een doorn in het oog van de agrarische sector. Zo voert wakkerdier momenteel een misleidende campagne op radio en tv over melkkoeien die gebaseerd is op verkeerde informatie.