Een sprankelende Open Dag op het Altena College in Sleeuwijk!

11 okt , 15:43 Nieuws
kweekpotjes maken bij natuur weterschap open dag altena college
Foto: Altena College
"Je mag beginnen bij het vak dat je het leukst vindt!" zegt een enthousiaste havo 2 leerling terwijl bezoekers binnenstromen op de Open Dag van het Altena College in Sleeuwijk.
Sommige zevende- en achtstegroepers moeten even nadenken over deze vraag. Zullen ze kiezen voor aardrijkskunde, geschiedenis of sport? Of wagen ze de sprong naar een nieuw vak zoals scheikunde, wiskunde of IT-Skills?
Na een kort moment van nadenken wordt het avontuur door de school snel gestart. Er is zoveel te zien en te ontdekken! Bij aankomst op het terrein kunnen bezoekers al genieten van een groep sportende leerlingen op de Atletiekbaan. In het lokaal bij Beeldende Vorming worden prachtige brillen ontworpen en uitgezaagd. Dit alles wordt natuurlijk vastgelegd bij de Photobooth van het Jongerenwerk van de gemeente Altena in de aula!
"Ga maar lekker koffie drinken in het Clockhuys, wij lopen zelf even een rondje!" zeggen twee achtstegroepers tegen hun ouders, die achterblijven in het Clockhuys, de ruime en gezellige aula. De leerlingen gaan er als een speer vandoor om een nieuw rondje door de school te maken. In de aula is er ook van alles te beleven: mooie beelden van de mavo+ weken en het aanbod van Altena Plus. Hier kunnen leerlingen vrijwillig kiezen uit een heel divers aanbod aan activiteiten, van het debatteam tot de kunstklas en zelfs Game Design!
We kijken terug op een fantastische dag waar het voltallige team en de vele hulpleerlingen nog steeds van nagenieten. Een speciale dank aan alle leerlingen, ouders, verzorgers, broers, zussen, opa’s, oma’s en andere belangstellenden die met hun enthousiasme deze Open Dag onvergetelijk maakten.
Kon je er niet bij zijn of wil je nog een keer komen kijken? Geen probleem! De komende weken zijn er volop mogelijkheden. Groep 8 leerlingen kunnen zich inschrijven voor de doe-middag op 13 november en de Sneak Peek rondleidingen in de week van 9 december. Voor ouders/verzorgers van groep 8 zijn er informatieavonden op 19 en 21 november. Én ook dit jaar is er op 20 januari een informatiemarkt bedoeld voor ouders/verzorgers die nog extra informatie op maat willen.
Neem een kijkje op onze website: www.altenacollege.nl voor het volledige programma voor groep 7 en 8 van de komende maanden. We kijken ernaar uit om iedereen verwelkomen!