Eindelijk weer Feestweek in Wijk en Aalburg

23 mei 2022, 22:08 Nieuws
shutterstock 231094354
Wijk en Aalburg - Wanneer je deze week sportpark de Ebbe op komt rijden voelt het weer als vanouds. Na 2 jaar afwezigheid mag Wilhelmina’26 weer de traditionele Feestweek organiseren.
“En dat is een heerlijk gevoel’’, laat de organisatie aan ons weten. Tweemaal moest de voetbalclub verstek laten gaan, maar nu zijn ze sterker terug dan ooit. Er is groots uitgepakt, met zelfs een A-artiest op het podium.
De week begint met Open Wijk en Aalburg, een darttoernooi. De dag erna staat ’s avonds de befaamde Hollandse Avond op het programma. Vorige week stond hij nog in de Ziggo Dome, maar op deze avond schittert muziekster Tino Martin op het Wijk en Aalburgse podium. Hij wordt vergezeld met Arjon Oostrom, Alex en Corne Music.
Ook nog voetbal
Op donderdag- én vrijdagmiddag staan er een tweetal toernooien op het programma. Eerst het Veteranentoernooi en de dag erop het Vrienden (voorheen bedrijven-)toernooi, wat dit jaar zijn debuut maakt.
Op donderdagavond gaat het dak eraf tijdens De Dolle Donderdag. Local hero Theo v.d. Wiel, bekend van o.a. Oké FM, praat de avond aan elkaar. Daarnaast komen Het Feestteam, Marco!, Immer Hansi en Het Feestteam op bezoek.
Harder
Vrijdagavond gaat het er een tandje harder en pittiger er aan toe. Hoofdact is Mental Theo, daarnaast nemen de Smèrrig Diskjochies, Buren v.d. Brandweer, Barry Fest en talent Feest DJ Ton achter de draaitafel plaats.
Op de slotdag wordt begonnen met de Bloemenmarkt (9.00-12.00 uur). Een groot assortiment voor absurd lage prijzen. ’s Avonds staat de afsluitende Foute Party op het programma. Met top-DJ Willem de Wijs, Dries Roelvink, Vieze Jack en Bonnie st. Claire.
‘’We zijn trots dat we met een groep vrijwilligers, een evenement van deze grootte in ons dorp mogen en kunnen organiseren. Wij danken vooraf iedereen die hier aan heeft bijgedragen’’, besluit de organisatie van de Feestweek.