Feestweek Broek is een daverend succes

09 jun 2023, 16:08 Nieuws
img 20230608 wa0011
Babyloniënbroek - De feestweek is pas net begonnen, maar de positieve geluiden gonzen al door het hele dorp. Jelle Sterkenburg mocht zichzelf dinsdagavond kronen tot vakman van Broek.
De mannen uit Broek hebben die avond gestreden om de prachtige bokaal, speciaal gelast en gesmeed door dorpsgenoot Jim Vos. Na een theorie- en praktijkdeel waarin het timmermansoog ruimschoots op de proef is gesteld, ging Jelle er met de loodzware en prachtige trofee vandoor.
Woensdagmiddag is het timmerdorp voor de kinderen begonnen. Hutten, gemaakt van pallets en sloophout, schoten als paddenstoelen uit de grond. De kinderen waren niet te stoppen; de bouwwerkzaamheden bij het nabijgelegen Boerenerf vielen bijna in het niet. Hard werken maakt hongerig dus alle pannenkoeken verdwenen als sneeuw voor de zon.
In de middag hebben de 70-plussers een nostalgische middag beleefd onder het genot van een high thee en een bingo. Hier sloten ook de oudste kinderen van het timmerdorp bij aan.

Pyjamaparty

Woensdagavond was het tijd voor de Broekse dames. Voor hen is een heuse pyjamaparty georganiseerd. Daar verschenen de vrouwen in hun mooiste pyjama of badjas, met de haren in de krulspelden en voorzien van een slaapmaskertje. Na een geweldig spelprogramma sloten de dames af met karaoke.
Donderdagmiddag schoten de kinderen verder de hoogte in met hun bouwwerken. In de avond hebben de tieners hun survival skills getoond. Nadat in groepen hun vlotten hebben gebouwd, zijn ze te water gegaan en hebben ze ruim 1 kilometer afgelegd door de kanalen rondom Babyloniënbroek. Onderling werd gebroederlijk samengewerkt. Na een frisse douche en een droog pak is er bij het vuur genoten van heerlijke versnaperingen.
Vrijdagmiddag is de laatste middag dat er getimmerd wordt door de kinderen die traditiegetrouw op het eind van de middag friet eten in hun zelfgemaakte hut. Later op de avond omstreeks 20:00u barst het feestgeweld los in de tent waar DJ Frans van Dun zal zorgen voor vele dansbare plaatjes. Hier zal tot in de kleine uurtjes gefeest worden.

Zeskamp

Zaterdag is een sportieve dag waarin de zeskamp op het programma staat. De basisschoolkinderen mogen in de ochtend het parcours ontdekken. De volwassenen starten om 14.00uur. Dit zal omstreeks 17.00uur afgelopen zijn. Hierna staat de viskraam op het veld en kan de innerlijke mens rijkelijk gevuld worden. Zaterdagavond is het opnieuw feest in de tent vanaf 8uur. Deze avond staat DJ Corné van den Herik achter de knoppen van de draaitafel. Gegarandeerd feest dus.
Zondag wordt de feestweek afgesloten met een tentdienst om 14:30.
De weersvooruitzichten zijn goed en dit belooft dus ook een fantastische afsluiting van de feestweek.