HaFaBra concert in 't Rondeel te Woudrichem

15 jun 2023, 16:06 Nieuws
shutterstock 1099526384
Woudrichem - Op zaterdag 17 juni is het zover: het traditionele HaFaBra-concert, georganiseerd door Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen, vindt plaats in 't Rondeel in Woudrichem.
Het belooft een bijzondere avond te worden. De gasten van dit jaar zijn de Orthense Harmonie onder leiding van Anneke Konings-Kros en Soli Deo Gloria Alblasserdam uit Alblasserdam onder leiding van Jurgen Nab. Natuurlijk zal Brassband Kunst & Vriendschap onder leiding van Henk van Loon zelf ook optreden. Ondanks dat de verenigingen geografisch niet zoveel gemeen hebben, blijken de onderlinge muzikale connecties wel degelijk te bestaan. Het is een mooi voorbeeld dat muziek mensen verbindt.
Het blijft leuk om de drie diverse soorten blaasorkesten - harmonie, fanfare en brassband - op één avond te beluisteren en te zien wat de verschillen in bezetting en instrumentatie nu precies zijn. Op het programma staan onder andere Grease, Breezing down Broadway en Fanfare for a jubilee. U mag zelf komen luisteren welk orkest welk stuk speelt.
Maar naast een 'gewoon' concertprogramma gaat er nog iets speciaals gebeuren. Fanfare Soli Deo Gloria uit Alblasserdam gaat namelijk twee kandidaat-dirigenten begeleiden tijdens hun examen, dat deze avond wordt afgenomen. Als eerste zal Carlo van der Meijden uit Sleeuwijk, geen onbekende in de blaasmuziek in de Gemeente Altena, het stuk The Witch and the Saint dirigeren voor zijn examen. Daarna is het de beurt aan de tweede kandidaat-dirigent, Mark Beursgens, die het werk Trimbeke met Soli Deo Gloria zal uitvoeren. Beide examens worden beoordeeld door hun HaFaBra-directiedocent Jan Bosveld. Dhr. Bosveld zal ook voorafgaand aan de examens uitleg geven over de opleiding en de examinering.
Er zijn genoeg redenen om dit mooie concert bij te wonen. U bent van harte welkom op zaterdag 17 juni, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.
353738533 777348390629162 721781858262580230 n