Huisarts maakt zich zorgen om lage opkomst griepprik

31 okt 2022, 15:08 Nieuws
shutterstock 1767084407
Wijk en Aalburg – De huisartsengroep in Wijk en Aalburg merkt op dat veel mensen dit jaar geen afspraak hebben gemaakt voor de griepprik. De huisartsengroep uit haar zorgen.

‘Griep is een virus waar mensen flink ziek van kunnen worden. Griep is iets anders dan een zware verkoudheid. Vooral mensen van 60 jaar en ouder en mensen met bepaalde aandoeningen (zoals diabetes, een hart-, long – of nierziekte of een verminderde weerstand) kunnen ernstig ziek worden. Soms zelfs met overlijden tot gevolg.’

‘Daarom nodigen wij deze mensen elk najaar uit voor een gratis griepprik. De griepprik is de beste bescherming tegen ernstige gevolgen van griep. Het is veilig om de griepprik en de coronavaccinatie op dezelfde dag of kort na elkaar te krijgen. Ook als je pas corona hebt gehad adviseren wij je de griepprik te nemen.’ Aldus de huisarts.

Aanstaande donderdag 3 november kunt u de griepprik krijgen. Ontvang je normaal gesproken een oproep voor de griepprik en heb je dit jaar niets ontvangen? Neem dan contact op met onze assistente van de huisartsengroep.