Huisartsen in Wijk en Aalburg hebben er een assistent bij genaamd: 'Hondje Pico'

10 mei 2023, 12:03 Nieuws
avp09838
Wijk en Aalburg - De huisarts in Wijk en Aalburg heeft er een medewerker bij. De medewerker staat niet op de loonlijst maar wordt betaald met snoepjes en veel liefde. De nieuwe medewerker is namelijk hondje Pico.
De hond stelt kinderen tot rust als ze bijvoorbeeld bang zijn of pijn hebben. Veel kinderen vinden honden leuk. Daardoor is hondje Pico een goed hulpmiddel voor de kinderen. Door Pico zijn de kinderen ook even afgeleid en hoeven niet steeds aan de pijn te denken.

Hoe werkt het?

Hondje Pico is drie dagen in de week op de huisartsenpraktijk. Aan de kinderen wordt gevraagd of ze honden leuk vinden, en als dat zo is wordt Pico erbij gehaald.

Allergie

Niet elke hond is geschikt voor deze 'klus'. Er is gekozen voor Pico omdat hij een klein antiallergeen, niet verharend en een rustig hondje is vertelt Giselle Baars, baasje van Pico aan het Brabants Dagblad.
Ook voor de medewerkers op de huisartsenpost is Pico een welkome aanvulling. Voor de medewerkers is het een leuke afleiding in de pauze. Ook wordt Pico keurig uitgelaten waardoor de assistentes ook wat extra beweging krijgen.