Huisartsen voeren actie door enorme druk op de zorg

24 jun 2022, 11:24 Nieuws
Regio - Huisartsen uit Genderen, Wijk en Aalburg, Veen en Heusden voeren volgende week actie. Dit gebeurt tussen 27 juni tot en met 1 juli. Hiermee willen de huisartsen aandacht vragen voor de enorme druk op de huisartsenzorg.

Waarom voeren de huisartsen actie?

'Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de hele zorg. Er zijn nog steeds geen concrete afspraken voor de aanpak van de druk op de huisartsenzorg. Daarom is het belangrijk dat we als praktijk nú een stevig geluid laten horen. Van 27 juni tot en met 1 juli is er een actieweek en Malieveldmanifestatie in het leven geroepen. Tijdens deze actieweek willen we aan iedereen laten zien hoe belangrijk de huisartsenzorg is. We focussen op wat er moet gebeuren om te zorgen dat er ook in de toekomst nog voor iedereen huisartsenzorg in de buurt zal zijn. Daarom is het motto van de actieweek: “Iedereen een huisarts”.' Zo staat op de website van de huisarts in Wijk en Aalburg.
Op 1 juli zullen vele huisartsen en medewerkers bij elkaar komen op het Malieveld in Den Haag. Omdat in de huisartsenzorg alles draait om de patiënt houden de huisartsen de gevolgen van onze acties voor patiënten ook die dag zo beperkt mogelijk. Zo zal de huisartsenspoedzorg voor patiënten de hele dag geborgd zijn.