Koud thuis? Kom naar de Warme Kamers

10 mrt , 8:15 Nieuws
brandrs 2022 bibliotheekcultuurpuntaltena mg 4569 hdr lr
Altena - Vorig jaar startte het Leger des Heils met de Warme Kamersactie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energierekening. Ook dit jaar openen de Warme Kamers haar deuren om een plek te bieden aan iedereen die op zoek is naar warmte en gezelligheid.
In Nieuwendijk zijn er drie Warme Kamers. De Bibliotheek CultuurPuntAltena, de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Kerk openen iedere week hun deuren. Je vindt hier niet alleen warmte in de temperatuur maar ook gezelschap, een gesprek, spelletje of krant/tijdschrift. Je bent van harte welkom op onderstaande momenten:
Bibliotheek CultuurPuntAltena (Hasselmanstraat 1) op maandag van 14.00 tot 17.00
op woensdag van 14.00 tot 20.00
Gereformeerde Kerk (Kerkweg 3) op donderdag van 13.30 tot 16.00
Hervormde Kerk
(Biesboschstraat 18) op dinsdag van 9.30 tot 11.30
Meer initiatieven ter armoedebestrijding
Naast het openen van de Warme Kamers zien de kerken ook op andere manieren om naar wie het nodig hebben. Zo is er een actie met de Voedselbank Altena die loopt tot en met Pasen, regelen ze kerstpakketten en steunen het initiatief van de Buurtkast op de hoek Heistraat-Vijverstraat. De kerken staan open voor meer ideeën en samenwerkingen met betrekking tot armoedebestrijding. Heb jij een idee? Laat van je horen via [email protected]
Meer Warme Kamers in de gemeente
Naast de locaties in Nieuwendijk zijn er meer Warme Kamers in de gemeente waar je terecht kunt. De Bibliotheekvestigingen in Hank, Wijk en Aalburg en Woudrichem gebruik je tijdens openingstijden als extra huiskamer. Bekijk de openingstijden op www.bibliotheekaltena.nl/openingstijden .
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!