Kunst op straat met speciale Graffitiwall Andel

14 mei , 10:24 Nieuws
shutterstock 1835800522
Andel - Woensdag 15 mei zal wethouder Shah Sheikkariem de graffitiwall in Andel officieel openen. De kinderen uit groep 8 van BS de Zaaier, zullen aansluitend met kunstenaar Diederick Bax uit Giessen, creatief aan de slag gaan.
Shah Sheikkariem – wethouder Gezondheid:
“We hebben als Gemeente Altena de taak om samen met haar inwoners de kinderen en jongeren een veilige plek te bieden om zich creatief te ontplooien. De combinatie buiten zijn, sociale contacten opdoen en creatief bezig zijn draagt bij aan hun woongeluk. Vanuit de jongeren zelf kwam de wens voor een graffitiwall. Daar geven we graag gehoor aan.”

Creatief zijn maakt gelukkig

Iedereen wil zich kunnen uiten, kinderen en jongeren zeker ook. Dat kan op vele manieren, bijvoorbeeld in diverse kunstvormen. De Gemeente Altena wil dat de jeugd ze ondersteunen door plekken aan te bieden waar ze kunnen samenkomen. Jongerenwerk Altena ondersteunt de jeugd hierbij door het organiseren van uiteenlopende workshops bijvoorbeeld. Voor de jongeren miste dit nog in Altena.

Van het mobiele scherm naar de Hall of fame

Het plaatsen van deze legale graffitiwall, een zogenaamde Hall of fame, heeft meerdere voordelen. Zodra jongeren een plek hebben, verlaagt dat illegaal verven op gebouwen elders. Op de opening zal kunstenaar Diederik Bax uit Giessen een workshop geven. Zo legt hij de gedragscodes graffiti uit; hoe je de spuitbussen gebruikt bij het maken van je kunst, én waar je ze daarna opruimt. Maar ook dat je nooit over de laatst geplaatste schildering heengaat, en geen foute teksten of afbeeldingen aanbrengt. Wederzijds respect is ook hier heel belangrijk.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!