Oke FM zal gaan verdwijnen

16 jan 2023, 20:44 Nieuws
pexels pixabay 164746
Veen – Het Bestuur van Stichting OKE Media heeft tot haar grote spijt het besluit moeten nemen dat er door haar geen nieuwe aanvraag voor de zendmachtiging zal worden ingediend om na 1 januari 2024 de publieke media-instelling te mogen zijn voor de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.
Stichting OKE Media heeft inmiddels het Commissariaat voor de Media en de beide gemeenten hiervan op de hoogte gebracht.
De Stichting zal op korte termijn de uitzendingen van OKE FM stop moeten zetten, redenen hiertoe zijn:
  • Het Bestuur ziet geen mogelijkheden om de komende vijf jaar haar wettelijke taak, zoals vastgelegd in de mediawet, op een correcte manier in te vullen.
  • De op handen zijnde wijzigingen van overheidswege met betrekking tot het samenvoegen van lokale omroepen tot grotere uitzendgebieden, namelijk de streekomroepvorming gestimuleerd vanuit de NLPO.
  • Een gedateerde studio en niet toereikend FM-zenderpark welke dringend forse investeringen nodig hebben om weer naar behoren te kunnen functioneren hetgeen gezien de komende ontwikkelingen niet meer verantwoord is.
De afgelopen tijd hebben er besprekingen plaatsgevonden met partijen die interesse hadden in het overnemen van de activiteiten van de Stichting. Echter deze partijen hebben afgelopen week te kennen gegeven dat zij hiertoe niet willen overgaan.
Uitdrukkelijk neemt Het Bestuur afstand van niet op waarheid berustende geruchten dat er sprake zou zijn van grote schulden. De Stichting kan aan haar verplichtingen voldoen tot einde uitzendtijd. Het is Het Bestuur bekend dat in diverse media andere, ongefundamenteerde, meningen ten aanzien van het besluit om te stoppen worden geventileerd. Uitdrukkelijk neemt Het Bestuur afstand van deze lasterlijke beweringen die niet op waarheid berusten.
Het Bestuur begrijpt dat dit voor de vrijwilligers die zich enorm hebben ingezet voor de omroep een bittere teleurstelling is. Echter gezien de geschetste omstandigheden ziet Het Bestuur geen andere mogelijkheid meer dan waartoe nu is besloten. Het Bestuur dankt dan ook alle vrijwilligers en oud-vrijwilligers voor hun inzet en hoopt op hun begrip.