Ook E van Wijk zet hulpactie op voor Oekraïne

07 mrt 2022, 10:14 Nieuws
275243306 10227491857031718 734107123103114887 n
Giessen – Steeds meer initiatieven komen op gang om het getroffen Oekraïne te helpen in allerlei vormen. Zo is er vandaag op vele grote radiostations radio 555 te horen. Daarmee wordt samen met vele grote stations samen geld ingezameld. Zelfs Mattie Valk en Wietze de Jager maakten vanochtend weer samen radio.
Bij het transportbedrijf E van Wijk in Giessen is het ook een drukte van belang. Het bedrijf met ook een vestiging in Oekraïne heeft de handen ineen geslagen met stichting GAiN. Van Wijk heeft afgelopen week al meerdere vrachten met hulpgoederen gelost.

Omdat wij als E. van Wijk Logistics B.V. veel hulpvragen en goederen aangeboden krijgen, hebben wij onze handen ineengeslagen met Stichting GAiN ( www.gainhelpt.nu ). Afgelopen week hebben we meerdere vrachten met hulpgoederen gelost, waaronder ook onze Oekraïense vrachtwagens zijn ingezet. Deze zijn onder andere door coördinatie van GAiN gelost in Polen, Roemenië en Moldavië. Zolang er hulp nodig is zullen wij dit de komende tijd ook blijven doen.

Het bedrijf leeft mee met de getroffen mensen. Ewout van Wijk hoopt dat de mensen naast de praktische hulp die wordt geleverd ook de winst ontdekken die een leven met Christus geeft.

Ewout vertelt: ‘De tekst in Jesaja 58: 7 staat centraal: “Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen?” E. van Wijk wil zich hier graag aan committeren en deze stichting bijstaan in het verwezenlijken van deze opdracht met het leveren van vrachtwagens en chauffeurs. Laten we naast deze hulpverlening niet vergeten al deze mensen op te dragen in onze gebeden.’