Parkeren bij JBZ vanaf 3 juli in bezoekersgarage JBZ of nieuwe parkeergarage Willemspoort Zuid

06 jul 2023, 15:00 Nieuws
20230626 parkeergarage
Het is vanaf 3 juli 2023 niet meer mogelijk om te parkeren op ‘het maaiveld’, het parkeerterrein aan de voorkant van het ziekenhuis. Patiënten en bezoekers kunnen gewoon blijven parkeren in de bestaande bezoekersgarage van het JBZ. Daarnaast kunnen zij parkeren in de nieuwe parkeergarage in de toekomstige woonwijk Willemspoort Zuid, tegenover het JBZ.
De tarieven en de betaalautomaat van de bezoekersgarage en nieuwe parkeergarage in Willemspoort Zuid zijn gelijk. Er blijft voldoende parkeergelegenheid voor alle patiënten en bezoekers van het JBZ.
Bezoekersgarage JBZ
De bezoekersgarage van het JBZ bevindt zich op de kortste loopafstand van het ziekenhuis. Je loopt vanaf hier via een overkapping naar het ziekenhuis, dus altijd droog. Ook kan er in de bezoekersgarage gemakkelijk gebruik wordt gemaakt van de rolstoelen.
Parkeergarage Willemspoort Zuid
In de nieuwe parkeergarage in Willemspoort Zuid kunnen omwonenden parkeren en patiënten en bezoekers van het JBZ. De garage beschikt over invalidenparkeerplaatsen.
Shuttleservice
Vanaf de nieuwe parkeergarage in Willemspoort Zuid loop je in ongeveer 5 minuten naar de hoofdingang van het JBZ. De looproute staat aangegeven. Er kan ook gebruik gemaakt worden van de gratis shuttleservice van het JBZ. Deze rijdt langs de bezoekersgarage, en parkeergarage Willemspoort Zuid. De shuttleservice is met name voor patiënten en bezoekers die slecht ter been zijn.
Parkeren met een eigen rolstoelbus
Sommige patiënten, of hun naasten, zijn rolstoelafhankelijk en komen daarom met een eigen rolstoelbus naar het JBZ. De bezoekersgarage en de parkeergarage Willemspoort-zuid hebben een doorrijhoogte van 2 meter 10. Beide parkeergarages beschikken over invalidenparkeerplaatsen.
Is de rolstoelbus te hoog voor deze parkeergarages? Dan kan er geparkeerd worden op de invalidenparkeerplaats voor de Tolbrug. Patiënten kunnen zich melden bij de slagboom. Zowel in de parkeergarages als op de invalidenparkeerplaats van de Tolbrug, moet men in het bezit zijn van een invalidenparkeerkaart, en deze achter de voorruit leggen.
Willemspoort Zuid
Wie vaker bij het JBZ komt, heeft gemerkt dat er voor het ziekenhuis druk wordt gebouwd. Er komt een nieuwe woonwijk: Willemspoort Zuid. Ook op de plek van het huidige maaiveld-parkeerterrein wordt vanaf juli 2023 gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de gebouwen. Er komen, naast de parkeergarage, ook appartementen, commerciële voorzieningen en een groot park. Over de nieuwe woonwijk kunt u ook informatie vinden op: www.willemspoort.nl .