Truckerdag keert terug op 22 juni na jaar afwezigheid

10 jun , 11:56 Nieuws
64330494 1224128201080604 1136366913941667840 n
Giessen - De jaarlijkse Truckerdag keert op zaterdag 22 juni terug na een jaar afwezigheid vanwege aangescherpte veiligheidsvoorschriften. Dit jaar staat het evenement opnieuw op de agenda, zij het met enkele aanpassingen.
In tegenstelling tot voorgaande edities zullen deelnemers dit jaar geen begeleider meer hebben, tenzij dit medisch noodzakelijk is.

Vorig jaar ging de rit niet door

Tijdens eerdere edities namen begeleiders plaats op het bed in de trucks, maar nadat dit in 2022 bij een rit in het noorden van het land misging, pasten de verzekeraars de regelgeving rondom deze ritten drastisch aan. Hierdoor ging in 2023 de Truckerdag niet door. Nu er een oplossing is gevonden, kan het evenement, dat in Altena georganiseerd wordt door Stichting Sport en Spel Gehandicapten, weer doorgaan.

Verzamelen in Giessen

Desondanks wordt verwacht dat zo’n honderd vrachtwagens door de gemeente Altena zullen rijden. De start van het evenement blijft traditiegetrouw op het terrein van Van der Stelt Logistics aan de Expeditiestraat in Giessen. Het instappen begint om 09.00 uur, waarna de rondreis door de gemeente aanvangt.

De route

De route voert langs de kernen Andel, Giessen, Rijswijk, Woudrichem, Oudendijk, Sleeuwijk, Werkendam, Nieuwendijk en Almkerk. Hoewel de exacte aankomsttijden niet bekend zijn, zullen de claxons en luchthoorns van de vrachtwagens ongetwijfeld aangeven wanneer ze in de buurt zijn.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!