Uitbreiding topklinische expertise voor patiënten van het JBZ

14 nov 2023, 10:39 Nieuws
shutterstock 2102781220
Den Bosch - Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft er twee nieuwe expertisecentra bij. Na een positieve beoordeling door de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen mogen nu ook het Bekkenbodemcentrum en de Behandeling van diabetische voet toegevoegd worden aan de lijst van topklinische expertisecentra van het JBZ.
Ook zijn er opnieuw positieve beoordelingen gegeven voor het Geheugencentrum, Voortplantingsgeneeskunde en Leefstijlgeneeskunde voor kinderen. In totaal heeft het JBZ nu tien STZ topklinische expertisecentra in huis.
Patiënten in het JBZ kunnen rekenen op topklinische zorg. Het JBZ is namelijk al sinds 2017 als opleidingsziekenhuis aangesloten bij de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen. Dit betekent dat er aantoonbaar onderscheidend gewerkt wordt aan toekomstbestendige en hoogstaande medische zorg. Dit door steeds vooruit te lopen met patiëntgerichte topklinische zorg, innovatie, opleiding, kennisdeling en wetenschappelijk onderzoek.
STZ expertisecentra van het JBZ
In totaal heeft het JBZ nu tien door STZ erkende expertisecentra met een topklinische functie, te weten; het Expertisecentrum Cognitie (Geheugencentrum), Klinische farmacologie, Borstcentrum,
Voortplantingsgeneeskunde, HPV-baarmoederhalskankercentrum, Expertisecentrum Leefstijlgeneeskunde Kinderen, MS-centrum, IBD (Inflammatory Bowel Disease ofwel chronische darmontsteking) , het Bekkenbodemcentrum en Behandeling diabetische voet. Dat betekent dat mensen bij deze functies zorg krijgen op hoog niveau door gedreven professionals, volgens duidelijke criteria. Dit omvat onder andere ervaring, specialisatie, behandeling van zeldzame ziekten en samenwerking tussen verschillende artsen.
Herbeoordeling
Om ervoor te zorgen dat een STZ topklinisch expertisecentrum zijn kwaliteit behoudt vindt iedere vier jaar een herbeoordeling plaats. Iedere vijf jaar vindt ook een ziekenhuis brede beoordeling plaats. Deze heeft in onlangs in oktober plaatsgevonden en met een zeer positief advies van de STZ commissie zal naar verwachting in december de ziekenhuis brede STZ verlenging officieel worden.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!