VVD-fractie Altena uit zorgen over Jan Spieringweg en de Roef in Sleeuwijk

14 mrt 2023, 13:42 Nieuws
gemeente altena 1024x682 1
Oudendijk / Sleeuwijk - De fractie van de VVD in Altena uit haar verbazing over de reconstructie van de Jan Spieringweg in Oudendijk. De reconstructie heeft maandenlang geduurd. Daar stelt de fractie vragen over aan het college van de gemeente Altena.
De VVD-fractie heeft signalen ontvangen van omwonenden dat er veel onduidelijk was en er sprake was van miscommunicaties. De bewoners uiten ook zorgen over de verkeersveiligheid. De verkeersremmende maatregelen zij namelijk nog niet voorzien van enige verlichting of waarschuwingsborden. Door beplanting dreigt de kruising ook nog eens onoverzichtelijk te worden.

De Roef

De VVD maakt zich ook zorgen over de Roef. Dit omdat daar waarschijnlijk meer verkeer heen zal gaan nu de Jan Spieringweg minder aantrekkelijk is geworden. De Roef heeft geen volwaardig fiets of voetpad wat in combinatie met de drukte zorgt voor onveilige situaties voor fietsers en voetgangers. De fractie vraagt en hoopt dat het college van Altena zich over de twee wegen wil buigen en de verkeersveiligheid verbetert.