Zoektocht naar vermiste Yoran Krol uit Sleeuwijk zet zich voort

14 feb , 15:18 Nieuws
versteeg av producties 6
Sleeuwijk - De zoektocht naar de vermiste 16-jarige Yoran Krol uit Sleeuwijk blijft voortduren, met recente inspanningen die de inzet van boten, drones en gespecialiseerde zoekhonden omvatten.
Afgelopen zaterdag werd opnieuw intensief gezocht nadat zoekhonden een mogelijk spoor hadden gevonden. Ook voor komend weekend staat er een nieuwe zoekactie gepland.

Signi Zoekhonden

Het Algemeen Dagblad meldt dat Stichting Signi Zoekhonden, die al sinds 2004 actief is in het opsporen van vermiste personen zowel nationaal als internationaal, bij de recente zoekactie betrokken was. Hun expertise omvat onder andere het opsporen van verdronken personen.
Het doel van Signi Zoekhonden is duidelijk: doorgaan met de zoektocht totdat de vermiste persoon wordt gevonden, om zo de onzekerheid bij de achterblijvers weg te nemen. Dit resulteerde in een uitgebreide zoektocht langs de Merwede, waarbij het SOS DroneTeam ook werd ingeschakeld.

Coördinatie Platform Vermissingen

Eerder deze maand werd een grootschalige zoekactie georganiseerd met hulp van het burgerinitiatief Coördinatie Platform Vermissingen. Na een pauze van enkele weken kondigde het SOS DroneTeam aan weer op zoek te gaan nadat nieuwe aanwijzingen werden ontdekt.

Zoekgebied

Het zoekgebied strekte zich uit van de Merwede bij Gorinchem tot aan Hardinxveld, waarbij de focus lag op gebieden waar Yoran mogelijk aanwezig zou kunnen zijn. Nu richt de aandacht zich op de Biesbosch, waar komend weekend opnieuw gezocht zal worden naar de vermiste jongen uit Sleeuwijk.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!