ZVDO’74 verliest van Aegir

12 dec 2023, 13:32 Nieuws
shutterstock 1340556527
Andel - Afgelopen zaterdag werd in AquaAltena te Andel de wedstrijd tegen Aegir gespeeld. Eerder heeft ZVDO’74 gewonnen van deze ploeg. Maar het was zeker dat het een moeizame pot zou worden.
De wedstrijdbal werd door Raf de Waal in het water gegooid. De bal was gesponsord door SMB uit Genderen. Wat de afgelopen wedstrijden veel gebeurde duurde nu lang. Pas na bijna 5 minuten speeltijd werd het eerste doelpunt gemaakt. Het statische spel leverde wat moeizaam goede aanvallen op. De tweede periode ging dan ook met slechts 1-0 in. Echter kreeg de thuisploeg nu wél na 10 seconden klappen om de oren. De 1-1 was een feit. Mathé van Noorloos verzilverde nog een strafworp en maakte de 2-1. Daarna versloften de heren bij ZVDO’74.

4 doelpunten achter elkaar

Aegir voelde zich goed thuis in het bad en liet het publiek zien dat het scoren kon. Maar liefst 4 keer achterelkaar scoorde de ploeg. Met 2-5 moesten coach Hans Bak en assistent-coach Lou Goedel duidelijk maken dat het nog omgedraaid kon worden. Jan-Willem Vaneker had dit goed begrepen. Na een mooie assist schoot hij keurig de bal in het net. Daarna zette hij de score op 4-5 na een harde en strakke achterwaartse worp met de bal.
Arie Stuij zette de stand op 5- 5. Corné van der Zouwen was weer terug van weggeweest en kon het doel van de thuisploeg schoonhouden deze periode. Mathé van Noorloos en Emiel Goedel scoorden ook nog deze periode en het team zorgde ineens voor een 7-5 voorsprong.
De vierde periode kwam het aan op mentale kracht. Drie minuten lang werd er heen en weer gezwommen en aanvallen opgezet zonder resultaat. Aegir was de eerste die scoorde. Dit gaf de gastploeg meer mogelijkheden. Snel vlogen de doelpunten om de oren en ZVDO’74 wist niet meer hoe ze het gat dicht moesten houden.
Het werd uiteindelijk 7-9 en de punten zijn naar Aegir gegaan.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!