ACKC viert nieuwe kunstgrasvelden met overwinning

11 apr , 12:24 Sport
img 0268
Almkerk - De eerste wedstijd van het veldseizoen is een feit. Op een zonovergoten sportpark De Alm ontving ACKC opponent Blauw Wit uit Kloetinge. De Almkerkse formatie wist een verdienstelijke 13-6 overwinning in de wacht te slepen.
ACKC komt dit seizoen uit in de eerste klasse en de doelstelling is handhaving. Met de overwinning tegen Blauw Wit is een eerste stap gezet, maar ACKC mag zich na één wedstrijd nog niet rijk rekenen. Fortis leek vooraf de sterkste tegenstander, maar door hun verlies bij Juliana in Oud Gastel lijkt ook deze laatste een meer dan serieuze kandidaat voor de titel.
De Almkerkers traden voor het eerst aan op de nieuwe kunstgrasvelden. De oude velden hadden hun diensten bewezen en waren absoluut niet veilig meer. Met een snelle actie met ondersteuning van de gemeente werd vorige maand een nieuw tapijtje neergelegd en daarmee kan de vereniging weer jaren vooruit. Wethouder Sjah Sjeikkariem kwam zelf ook nog even polshoogte nemen en genieten van de goede sfeer langs de lijn.
De ploeg van coach Dick van Houwelingen was vanaf het begin de bovenliggende partij en de einduitslag was duidelijk, maar gaf geen recht aan de krachtsverhoudingen. Het euvel wat de afgelopen wedstrijden vaker de kop op stak, het onvoldoende afronden van kansen, speelde ook op deze zonnige middag weer parten. Niettemin nam de ploeg geleidelijk afstand. In het ene vak was het Thijs de Groot die het voortouw nam en in het ander vak bleek Sven van der Ham de bepalende speler. Beiden bleken deze middag goed voor 3 treffers.
De Groenwitte formatie nam een 5-2 voorsprong, maar liet de gasten nog voor de rust weer terug komen tot 6-4. Na de thee kwam Emiel van der Ham binnen de lijnen voor Imar van der Priem en even later zou Fleur Hartman, Sabine Meerman vervangen.
De Bakertilly formatie bouwde de voorsprong in het tweede geleidelijk verder uit en dan is het heerlijk om te zien hoe de jonge garde zich ontwikkeld. Tooske Verschoor verdedigd sterk en wordt ook aanvallend steeds zelfbewuster. DE 18-jarige was in het tweede deel goed voor 2 treffers van afstand. Maar ook Aimee van Loon doet het gewoon goed. Verdedigend stabiel en met name in de rebound sterk. Voor het herenduo een heerlijke speler om mee samen te spelen.
Van Houwelingen ziet die ontwikkelingen ook en bevestigd zijn vertrouwen in de ploeg om de samenwerking met ACKC weer voor een jaar te verlengen. Ook volgend seizoen kunnen we de Hardinxveldse oefenmeester langs de lijn in actie zien.
Mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Natasja Kuipers en Emiel van der Ham. Met een afgesproken handigheid zette Kuipers met een pass achter de rug Van der Ham vrij onder de korf. De kans werd gemist, maar scheidsrechter Oostveen zag er terecht een strafworp in. De jongste Van der Ham miste jammerlijk, maar in de daaropvolgende actie wist hij vanaf de achterlijn te scoren, waarmee hij alsnog zijn feestje kon vieren.

Scores ACKC:

Sven van der Ham, Thijs de Groot (elk 3x), Tooske Verschoor, Emiel van der Ham (elk 2x), Sabine Meerman, Stef Mommers, Natasja Kuipers (elk 1x).
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!