ACKC wint sensationeel op ACKC-dag

06 feb , 15:47 Sport
shutterstock 1161443356
Almkerk / Giessen - De jaarlijkse ACKC-dag werd gekenmerkt door een sfeervolle ambiance, overladen met activiteiten en een opwindende climax. De 's-Gravendeelse gasten domineerden de eerste helft, wat resulteerde in een ruststand van 7-12. Echter, na de rust nam ACKC het heft in handen en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken met een eindstand van 17-15.
Een scala aan festiviteiten, waaronder een springkussen, geschminkte kinderen, pannenkoeken, en een grote menigte toeschouwers, sierden de jaarlijkse ACKC-dag. De spelers werden echter geconfronteerd met de uitdaging van een topprestatie. Gelukkig werd hieraan voldaan. Het publiek werd getrakteerd op een meeslepende wedstrijd die tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Vlot spannend bleef.
ADO toonde vanaf het begin vastberadenheid en precisie in hun spel, wat resulteerde in een indrukwekkend schotpercentage. Ondanks een openingstreffer van Natasja Kuipers, slaagde ACKC er niet in om gelijke tred te houden met de tegenstander in het eerste deel van de wedstrijd.
Coach Van Houwelingen moest het stellen zonder Amber de Ruiter en Sven van der Ham vanwege blessures. Ook Maartje Verschoor moest het veld verlaten vanwege een blessure. In de rust analyseerde Van Houwelingen de wedstrijd en paste tactieken aan, wat resulteerde in een scherper en sterker ACKC in het tweede deel.
Het publiek ging volledig op in de wedstrijd, vooral nadat ACKC een reeks treffers scoorde, waardoor ze de achterstand omdraaiden naar een voorsprong van 13-12. Ondanks een laatste opleving van ADO, slaagde ACKC erin de overwinning veilig te stellen met een eindstand van 17-15.
Thijs de Groot was de ster van de dag met zeven treffers, gevolgd door Emiel van der Ham met vier treffers. Andere doelpunten werden gescoord door Fleur Hartman, Natasja Kuipers, Imar van der Priem en Stef Mommers.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!