Biesboschzwemmers succesvol terug in open water na vier weken pauze

27 aug , 16:15 Sport
swimmers 79592 1920
Werkendam / Nederland - Na een pauze van vier weken zijn de openwaterzwemmers van Nederland weer in actie gekomen. In Heerjansdam en Oosterhout streden de zwemmers onder ideale omstandigheden tegen elkaar en de klok. Zes leden van de Biesboschzwemmers namen deel, waarbij ze vijf medailles wisten te bemachtigen.
In Heerjansdam blonk Lars de Kooter uit door zowel bij de jongens onder 17 als onder 15 jaar op de 1000 meter schoolslag te winnen. Bij de jongste categorie zwom hij zelfs sneller dan ooit iemand in die leeftijdsgroep in Heerjansdam had gedaan. Ingmar Visser behaalde in dezelfde wedstrijd een derde plaats bij de masters in zijn categorie, in zijn snelste tijd van het seizoen.
Naast Lars en Ingmar deden Kirsten van der Steen en Dirk de Vree ook mee in Heerjansdam, waarbij ze beiden de 3 kilometer vrije slag zwommen. Voor Dirk was dit zijn eerste keer en hij presteerde verdienstelijk, terwijl Kirsten merkte dat het deze keer zwaarder ging dan een jaar eerder.
In Oosterhout kwamen Lars, Ingmar, en Kirsten opnieuw in actie, ditmaal vergezeld door Erik Huisman, Bastiaan Baggerman, en Sabrina Boekhout. Erik zwom de langste afstand van 6,5 kilometer, van Dongen naar Oosterhout, en voltooide de race in iets meer dan twee uur.
Lars was opnieuw succesvol en mocht tweemaal het podium beklimmen: zowel op de 2000 meter schoolslag als de kilometer schoolslag was hij de beste in zijn categorie. Ingmar en Bastiaan eindigden ook bij de beste drie in hun categorie, maar alleen de winnaars kregen een medaille. Kirsten en Sabrina zwommen de 1000 meter vrije slag en eindigden als vierde en vijfde, tevreden met hun prestaties.
Komend weekend duiken deze zwemmers opnieuw het water in voor de 11e editie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) bij het Biesbosch MuseumEiland. Naast de wedstrijden zijn er ook challenges waaraan iedereen kan deelnemen, die starten om 14.15 uur. Meer informatie is te vinden op [bowr.nl](https://bowr.nl).