Drie-punter voor de waterpoloërs van ZVDO'74

21 nov 2023, 15:08 Sport
shutterstock 1340556527
Andel - Na twee wedstrijden verloren te hebben, waren de heren van ZVDO’74 gebrand om te winnen. Nadat de caps gestrikt waren en de volle tribunes de yell van het eerste team hoorden, begon de wedstrijd.
RZ uit Roermond was de gastploeg. Pupil van de week Ties van Tuijl gooide de door Van Zon Realisatie gesponsorde bal in het water. De speeltijd was nog vers, maar Berry Boll opende de score voor ZVDO’74. Jan- Willem Vaneker, Mark van Dijk en Jeroen Robertus scoorden allemaal deze periode. Rust en oplettendheid heerste in het team. Deze rust werd echter verstoord door snelle doelpunten van RZ. Twee keer in één minuut scoorde de gastploeg. Met 4-2 ging de tweede periode van start. Arie Stuij lag als een blok in het water met de ogen richting het doel. Een mooie pass gaf Arie Stuij de mogelijkheid om te scoren. Later werd de score uitgebreid naar 6-2. RZ zag het gat groter worden en wist dat er gehandeld moest worden. Direct in de tegenaanval scoorde het 6-3. Mathé van Noorloos gaf weer meer ruimte voor ZVDO’74 en maakte vanuit een man-meersituatie de 7-3. RZ merkte juist op dat ZVDO’74 bijna 50 jaar bestaat en in 1974 geboren is. Om dit te bevestigen werd als laatste actie de 7-4 gemaakt.
De derde periode begon smakelijk. Jan-Willem Vanker kreeg de bal voor zijn neus. De verdediger slokte hem bijna op, maar met een fraaie backhand scoorde Jan-Willem Vanker achterwaarts de 8-4. Aanvoerder Arie Stuij scoorde twee keer deze periode. Ook Jelle Sterkenburg vond het net. RZ had moeite met de snelle tegenaanvallen van ZVDO’74. De vierde periode stond in het teken van het debuut van Roman Duijzer. Nadat Arjen van Hoornaar keurig zijn dienst had verleend was het zijn beurt. De jonge doelverdediger zou laten zien dat de gemeente Altena meer dijken bevat die onheil tegenhouden. Jelle Sterkenburg opende de score deze periode na 20 seconden. Hierna verzwakte de thuisploeg in de verdediging. RZ wist na harde strijd en man-meersituaties de score naar 12-7 te werken. Maar verder gevaar werd geweerd door de doelverdediger.
ZVDO’74 voerde de druk op in de verdediging. Een slordige pass van de gastploeg werd gelijk benut door ZVDO’74. Jelle Sterkenburg zwom met de bal richting het doel en gooide de wedstrijd op slot. ZVDO'74 had thuis weer drie punten bemachtigd.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!