Marianne Vos behaalt tweede plaats in de ronde van Valencia

16 feb , 11:55 Sport
trainingskamp alicante
Babyloniëbroek / Valencia - In haar eerste wedstrijd van het seizoen heeft Marianne Vos knap de tweede plaats behaald in de Ronde van Valencia.
De Italiaanse Elisa Balsamo was net iets sneller in de massasprint. Het is een mooie prestatie voor Vos, die na bijna een half jaar zonder wedstrijden weer terugkeerde in het peloton. Ze bleef lang bij in de sprint en had op het nippertje de overwinning kunnen pakken. De Zwitserse Noemi Ruëgg werd derde.

Een bemoedigende start van het seizoen

Deze tweede plaats is een bemoedigende start van het seizoen voor Vos. Ze heeft laten zien dat ze nog steeds in topvorm is en dat ze mee kan strijden om de overwinningen. De komende maanden zal ze zich focussen op de voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs.

Balsamo wint overtuigend

Elisa Balsamo, de oud-wereldkampioene, won overtuigend de sprint. Ze koos slim het wiel van Vos en had een beter eindschot. Balsamo is een van de beste sprinters in het peloton en ze zal dit jaar zeker nog veel overwinningen behalen.

Een spannende etappe

De etappe was spannend van begin tot eind. Er waren verschillende aanvallen, maar het peloton kwam uiteindelijk weer bij elkaar. De sprint was dan ook onvermijdelijk.
Bekijk hier de uitslag van de etappe:
1. Elisa Balsamo (Trek-Segafredo)
2. Marianne Vos (Jumbo-Visma)
3. Noemi Ruëgg (EF Education-TIBCO-SVB)
4. Lotte Kopecky (SD Worx)
5. Marta Bastianelli (UAE Team ADQ)
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!