Mika Bouman op de derde plaats in Giessen-Oudekerk

21 nov 2023, 11:51 Sport
versteeg av producties 1 4
Giesen-Oudekerk / Rijswijk - Afgelopen zaterdag stond de derde wedstrijd van de wintercompetitie van Jan van Arckel op het programma in Giessen-Oudekerk. Mika Bouman uit Rijswijk stond ook aan de start van wat een modderige wedstrijd bleek te worden.
Na een paar rondjes in lichte regen het parcours te hebben verkend, bleek dat het weer een modderige wedstrijd zou gaan worden. Na het verkennen deed Mika een schoon en droog fietspak aan. Tijdens het warmrijden voor de start begon het echt hard te regenen, waardoor Mika al drijfnat aan de start stond. Gelukkig liet de organisatie Mika niet lang in de regen staan en ging de race snel van start.
3fe99319 a801 4161 887b b2b9c1c0caac
Mika vertrok vanaf de eerste rij en ging als derde de eerste bocht in, met Ruben Nederveen en Jesse Bikker voor hem. In de eerste ronde werd er gelijk maximaal gereden, het was door de regen echt modderig en glad geworden. Jesse Bikker werd net voor de tweede ronde ingehaald door Mika. Ruben Nederveen had op dat moment al een klein gaatje. Wim de Bruin, die wat verder naar achter was gestart, was bezig met zijn weg naar de kop en haalde zo ook Mika in.
Wim was duidelijk vastbesloten om het gat naar Ruben te dichten, en Mika probeerde met hem mee te gaan. Na een aantal rondes bleek het tempo van Wim te snel voor Mika, en reed hij alleen het gat naar Ruben dicht. Toen Wim en Ruben bij elkaar reden, kreeg Mika in de een na laatste ronde ook de kans om het gat te dichten, en dit lukte.
Vervolgens haalde Mika Ruben in en kwam op de 2e plaats te liggen, maar kort daarna zette Wim een versnelling in. Omdat Mika net het gat had dichtgereden, had hij de benen niet meer om te reageren. Wim reed bij Mika weg, waarna Ruben hem inhaalde om te proberen weer bij Wim te komen. Dit lukte ook Ruben niet meer, en zo reden ze de laatste ronde alle drie alleen tot aan de finish.
De uitslag was als volgt: Wim op plaats 1, Ruben op plaats 2 en Mika op plaats 3.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!