Sterke start voor Biesboschzwemmers in KNZB zwemcompetitie

10 okt , 16:25 Sport
swimmers 79592 1920
Pixabay
Werkendam - De eerste van vijf wedstrijden in de KNZB Zwemcompetitie bracht de Biesboschzwemmers naar Alblasserdam, waar bijna 20 zwemmers indrukwekkende prestaties leverden.
In totaal werden 14 persoonlijke records verbeterd, en daarnaast wisten vijf zwemmers limieten te behalen voor de Brabantse Winter Kampioenschappen, die medio november in Tilburg plaatsvinden.
Voor de jongste zwemmers stonden de 100 meter rugslag en 50 meter vlinderslag op het programma, waarbij vooral op de rugslag grote vooruitgangen werden geboekt. Jesse Drewes, Amy de Kooter, Shanya Muilenburg, Femke van den Oven, Marley Spijkers en Wessel van Wijk zwommen sneller dan ooit tevoren. De eerste vier en Wessel verbeterden hun toptijden zelfs met meerdere seconden. Ook op de vlinderslag wisten bijna alle zwemmers hun prestaties te verbeteren.
Daarnaast scherpten Michael Verschoor en Johanna van Wijnen hun tijden aan. Michael deed dit op de 50 meter rugslag, en Johanna op de 200 meter vrije slag, gezwommen tijdens de 400 meter vrije slag.
Jade Groeneveld, Lars de Kooter en Jansje de Ridder voldeden aan de limieten voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Jade deed dit op de 50 meter rugslag en 200 meter vrije slag, terwijl Lars en Jansje dit bereikten op de 400 meter vrije slag. Lars voldeed daarnaast ook nog op de 100 meter wisselslag.
Hoe de competitiepunten precies uitvallen, wordt begin volgende week duidelijk, aangezien de KNZB de zwemcompetitie heeft vernieuwd. De volgende wedstrijd staat gepland voor januari 2025 in Papendrecht, waar de Biesboschzwemmers zullen deelnemen aan de tweede ronde. Tegen die tijd zullen ook de regels voor promotie en degradatie bekend zijn.