Terwijl Marianne Vos zilver haalt op de Olympische Spelen staat het kunstwerk in het onkruid

04 aug , 21:36 Sport
versteeg av producties jv 1
Meeuwen - Marianne Vos heeft vandaag zilver behaald op de Olympische spelen in Parijs. De Amerikaanse wielrenster Kirsten Faulkner wist het goud te pakken.
De ultieme triomf in Parijs had de bekroning moeten zijn op een seizoen waarin Vos (37) terugkeerde na een vervelende blessure. In 2012 werd Vos nog olympisch kampioen.
Nu werd het zilver, en daar kon ze best mee leven. "Ik ben helemaal kapot en heb alles gegeven. Of ik iets fout heb gedaan? Vast wel, maar dat gaan we later evalueren. Ik laat dit eerst bezinken,” zei ze direct na afloop tegen een NOS-verslaggever.
“Ik zat met Vas in een goede situatie vooraan, ook omdat zij een sterke race reed. Maar nadat Kopecky en Faulkner erbij kwamen, had ik niet veel meer over. Toen Faulkner wegreed en Kopecky en ik naar elkaar keken, had ik de benen niet om te reageren. Het gat kon daarna niet meer gedicht worden.”
Of ze toch blij is met zilver? Vos: “Ik heb een dubbel gevoel, want we gingen voor goud en dat is niet gelukt. Maar ik heb wel gedaan wat ik kon.”

Marianne Vos kunstwerk

Vos kreeg in 2016 een eigen kunstwerk, geplaatst op de rotonde langs Meeuwen. Het kunstwerk verwijst naar de gouden medaille op de Olympische Spelen in 2012. Echter staat de rotonde er nu maar tragisch bij. De hagen rondom de rotonde zijn nodig toe aan een snoeibeurt, en het onkruid is bezig de overmacht tot zich te nemen. Hier ligt nog wel een taak voor de wegbeheerder voordat Vos met de nieuwe zilveren medaille langs de rotonde rijdt.
Op de onderstaande foto is te zien hoe het kunstwerk erbij stond toen deze werd onthuld.
Het kunstwerk in 2016 (foto: Gemeente Aalburg)
Het kunstwerk in 2016 (foto: Gemeente Aalburg)