Waterpolo-wedstrijd tegen HZPC: Een Succesvolle Start van het Tweede Competitiedeel

15 jan , 12:10 Sport
pexels patrick case 3800510
Andel - Op zaterdag 13 januari stond de langverwachte wedstrijd tegen HZPC uit Horst op het programma voor ZVDO’74. Met trouwe fans die de banken goed bezetten, bleef de sfeer onveranderd na een korte winterstop.
De aftrap werd verzorgd door Electronic Service bv, die de bal keurig in het water liet gooien door Tim van Berchum.

Eerste Helft

Beide teams leken nog even te moeten wennen aan het wedstrijdritme. In een relatief rustig spel werden kansen gecreëerd, waarbij Jan-Willem Vaneker de score opende. HZPC kwam echter snel terug, waarna Jelle Sterkenburg vanuit een counter scoorde. De gastploeg trok opnieuw gelijk, maar Emiel Goedel bracht ZVDO’74 op een voorsprong van 3-2.

Tweede Periode

De tweede periode begon met een strafworp in het voordeel van ZVDO’74, benut door Casper Robertus. Ondanks wat stroef spel wist Mark van Dijk de score uit te breiden naar 5-2 vlak voor het einde van de speeltijd.

Derde Periode

In de derde periode was HZPC aan zet, waarbij ze hun tactiek aanpasten en de achterstand verkleinden tot 5-4. Aanvoerder Arie Stuij en Mathé van Noorloos gaven echter niet op en scoorden, waardoor de thuisploeg met een voorsprong van 8-4 de laatste periode inging.

Laatste Periode

De Limburgers toonden hun kwaliteiten en brachten de score naar 8-6. Na een time-out en een man meer in het water, zag ZVDO’74 een kans om uit te breiden. Arie Stuij en Jelle Sterkenburg scoorden respectievelijk de 9-6 en 10-6. Jan-Willem Vanker en de gastploeg voegden nog punten toe, wat resulteerde in een 11-8 overwinning voor ZVDO’74.
Met deze winst begint ZVDO’74 positief aan het tweede deel van de competitie. Voor iedereen die geïnteresseerd is in dit sportieve en uitdagende waterpoloavontuur, is een hartelijk welkom om eens mee te trainen bij ZVDO’74.