Zeven Medailles voor Biesboschzwemmers tijdens Biesbosch Open Water Race

02 sep , 10:46 Sport
zwemmen open water
Werkendam - Tijdens de Biesbosch Open Water Race 2024 hebben de Biesboschzwemmers opnieuw hun talent laten zien.
Onder prachtige weersomstandigheden namen 15 leden van de vereniging deel aan dit jaarlijkse evenement, dat voor de elfde keer werd georganiseerd door de Biesboschzwemmers. De prestaties waren indrukwekkend: zes zwemmers keerden huiswaarts met een medaille, en vier masters eindigden in de top drie van hun categorie.
De dag begon met de 5000 meter vrije slag, de langste afstand van de wedstrijd. Lars de Kooter en Kirsten van der Steen kwamen aan de start, en hoewel ze niet in de prijzen vielen, wisten ze de afstand succesvol te voltooien. Tegelijkertijd zwommen deelnemers de 500 meter schoolslag, waar Amy de Kooter bij de meisjes een knappe derde plaats behaalde.
Bij de masters op de kilometer schoolslag toonden Nico Swart en Ingmar Visser hun klasse door beiden als eerste te eindigen in hun categorie. De jongste deelneemster, Noa Drewes, debuteerde op de 250 meter en veroverde meteen een tweede plaats. Haar broer Jesse Drewes zette ook een sterke prestatie neer met een vijfde plaats op de 500 meter.
Hoewel de Biesboschzwemmers goed vertegenwoordigd waren op de 1000 meter vrije slag met vijf heren en twee dames, wist geen van hen het podium te bereiken. Toch eindigden Sabrina Boekhout, Erik Drewes, Robin Iking en Annette Wijnja bij de snelste drie in hun categorie.
Het slotstuk van de dag was de 2000 meter schoolslag, waar Lars de Kooter, Ingmar Visser en Pieter Pijnenburg alle drie het podium wisten te halen. Lars pakte goud bij de jeugd, Pieter won bij de heren, en Ingmar veroverde het zilver.
’s Middags vond de Biesbosch Open Water en Swimba Swim Challenges plaats, waarbij het voltooien van de afstand belangrijker was dan de tijd. Zestien leden van de Biesboschzwemmers waagden zich aan deze uitdagingen.
Het openwaterseizoen wordt volgend weekend afgesloten in Zeeland, waar in Wilhelminadorp en Oost-Souburg de laatste wedstrijden worden gezwommen. Lars de Kooter en Ingmar Visser maken daar goede kans op een topnotering in het klassement.