ZVDO’74 weet het niet te winnen van de kampioen

08 apr , 13:56 Sport
pexels patrick case 3800510
Andel - Afgelopen zaterdag speelden de heren van ZVDO’74 tegen de Schelde uit Terneuzen. De Zeeuwen waren vorige week al kampioen geworden, dus voor hen ging het vooral om de eer. ZVDO’74 moest winnen om zekerder te zijn van de tweede plaats in de competitie.
Pupil van de week Ralph Vroegh mocht de bal te water laten, waarna Jelle Sterkenburg als eerste bij de bal was en zich richting het doel haastte. Een mooie pass bijna resulteerde in een 1-0 voorsprong binnen 10 seconden, maar de Schelde verdedigde goed en heroverde de bal.
Na een wakkere reactie van de gastploeg zette ZVDO’74 zich schrap in de verdediging en voorkwam verdere doelpunten. Uiteindelijk wist De Schelde slechts één keer te scoren in de hele wedstrijd.
In de tweede periode zorgde Brian de Bode voor het eerste balbezit voor ZVDO’74, terwijl een speler van De Schelde voor 20 seconden naar de kant moest vanwege een straf. ZVDO’74 slaagde er echter niet in om hiervan te profiteren vanwege een gebrek aan precisie.
Na een 0-2 achterstand wist Mathé van Noorloos de openingstreffer voor de thuisploeg te maken. De derde periode begon met een 1-3 achterstand, waarbij de Schelde al snel uitliep naar 1-5. ZVDO’74 miste een strafworp, maar de jonge Mark van Dijk scoorde na een mooie assist de 2-5. Casper Robertus maakte vervolgens vanuit een man-meersituatie de 3-5. Ondanks de aanmoedigingen van het publiek slaagde ZVDO’74 er niet in om de drie punten in Altena te houden.
In de vierde periode scoorde de kampioen binnen 25 seconden de 3-6, maar daarna versterkte de verdediging van ZVDO’74 zich en hield De Schelde op afstand. Desondanks wist De Schelde nog tweemaal te scoren, waarna Jan-Willem Vaneker met een mooie lob de 4-7 maakte voor ZVDO’74. De gastploeg scoorde nog eenmaal, maar aanvoerder Arie Stuij kon als laatste actie nog de 5-8 scoren.
Met nog een wedstrijd te gaan, kan de ploeg zich nu voorbereiden op het volgende seizoen.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!