ZVDO'74 wint waterpolowedstrijd ondanks goede tegenstand

22 jan , 10:34 Sport
shutterstock 1340556527
Andel / Sint-Oedenrode - ZVDO'74 reisde afgelopen zaterdag naar Sint-Oedenrode om daar tegen Argo te spelen. De voorgaande ontmoeting met Argo was voor ZVDO'74 gunstig verlopen, met een overwinning van 15-7 door de Altenaren.
In een zwembad vol enthousiast publiek klonk het startsignaal. Een jeugdspeler van Argo mocht vol trots de bal te water laten, maar al snel liet de thuisploeg met trots zien wat ze in huis hadden. Ze waren dominanter en rustiger in het water, wat resulteerde in een snelle voorsprong van 3-0. Aanvoerder Arie Stuij wist twee keer te scoren voor ZVDO'74, waardoor de stand 3-2 werd. Ondanks de inspanningen van ZVDO'74 bleef Argo doorgaan en vergrootte de voorsprong naar 5-2. Jeroen Robertus was alert en scoorde binnen één seconde nadat een speler van Argo voor 20 seconden naar de kant moest. Met een stand van 5-3 ging de tweede periode op hetzelfde tempo verder.
Mathé van Noorloos bracht de stand naar 5-4 in de derde periode, gevolgd door Mark van Dijk die met een fraaie worp de gelijkmaker scoorde. Het spel werd grimmiger en beide teams kregen veel straffen, maar hieruit werd niet veel voordeel gehaald. Casper Robertus benutte nog een strafworp, waardoor de derde periode met 6-7 van start ging. De spanning bleef hoog in Sint-Oedenrode, waar de scheidsrechters moeite hadden om de oplopende agressie te beteugelen. Argo kwam terug en nam de leiding met 8-7, maar Jan-Willem Vaneker herstelde de balans met een mooie stuiterbal, waardoor het 8-8 werd. Jelle Sterkenburg bracht ZVDO'74 op voorsprong met de 8-9. De strijd bleef fel en een incident boven water resulteerde in een rode kaart voor de gastploeg, hoewel de ploeg met hetzelfde aantal spelers mocht blijven spelen. Met een stand van 8-10 begon de laatste periode.
Mathé van Noorloos vergrootte de voorsprong met twee doelpunten, maar Argo kwam nog dichtbij met de 10-12. Het eindsignaal klonk en ZVDO'74 was verrast door de gedrevenheid van de tegenpartij. De nummer twee in de competitie kon nog veel leren van de nummer negen.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!